Aleksa Stanković (21) iz Kruševca koji je 42 dana bio na spisku nestalih osoba u Srbiji nađen je juče oko 18 časova u stanu na Vračaru, a do njega je policija morala da dođe na malo teži način – da razvali vrata, javlja Telegraf.rs.

Mladić se nalazio u rodnom gradu i nije se video sa majkom, nakon čega se uputio nazad ka Beogradu, kako je potvrdila njegova majka za pomenuti portal.

– Najvažnije mi je da je živ i zdrav. Kao punoletni građanin koji nije napravio nijedno krivično delo ima pravo da ide i radi šta hoće. Ima svoje cljeve i planove koje želi da ostvari, meni je važno da znam da je dobro – kaže Olivera za Telegraf.

Prema pisanju medija, Stanković je odbijao da otključa vrata stana pravdajući se da je „čvrsto odlučio da ide u Kanadu“.

– Aleksa je inspektorima rekao da je dobrovoljno otišao od kuće. Da je majku obavestio o svemu i da je znala šta planira. Zato je uzeo sva svoja dokumenta, diplomu i čekao pravi trenutak da ode u Kanadu – ovako je pričao sa inspektorima Stanković i dodao da ga niko nije terao ni na jedan potez.

Na sebi nije imao povrede, niti je bio pod dejstvom alkohola. On je nađen u stanu na Vračaru koji je iznamljivao na dan.

Potraga za Aleksom Stankovićem trajala je od 28. decembra prošle godine. Beogradskoj policiji javljali su se građani koji su viđali Aleksu u javnom prevozu što je majci davalo nadu da je živ.

Izvor:Telegraf.rs

Posle 43 dana potrage mladić Aleksa Stanković pronađen živ i zdrav

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)