Nove mere Vlade Srbije: Od utorka sve zatvoreno od 21 sat, osim apoteka, pumpi i dostave

Vlada Srbije je na današnjoj vanrednoj sednici donela odluku da ograniči radno vreme većine objekata, osim apoteka, benzinskih pumpi i dostave hrane, do 21 sat, saopštila je premijerka Srbije Ana Brnabić. Nove mere za suzbijanje širenja koronavirusa važiće do 1. decembra.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

"Prihvatila sam savet stručnog dela Kriznog štaba da uvedemo još restriktivnije mere, kako bismo zaustavili širenje koronavirusa i Vlada je donela odluku da u ovom trenutku ograničimo rad svega, pre svega rad ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, svega osim apoteka, dostava hrane, benzinski pumpi i privrede", rekla je Brnabić nakon hitne sednice Vlade Srbije.

Ona je navela da se za sada ne razmatra zatvaranje škola i da svi parametri ukazuju da za tim nema potrebe.

Premijerka navodi da će se 1. decembra odlučiti da li treba da se pooštravaju ili produžavaju mere.

" Ja se nadam da neće biti potrebno. Sledeća mera je zabrana kretanja, ali nismo za nju. Ako bude najneophodnije nismo za to, znamo da je sledeća mera, ali mislim da će današnja mera dati rezultate", rekla je Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da je Srbija uprkos aktuelnim brojkama i dalje u zelenoj zoni u Evropi. Dodaje da je i pored toga važno da se uvedu nove mere kako bi se kriva zaravnila i nastavila tako.

Srbija kako kaže ima jednu od najmanjih stopa smrtnosti od korone u svetu a kao važnu vest navodi to da i dalje ima slobodnih kreveta u bolnicama.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article