Desilo se nezamislivo. Australija je okrenula leđa Novaku i nakon skoro 10 sati drame, naš teniser će biti deportovan jer mu je odbijena viza u Australiji. Kako pišu mediji u Australiji, Novak će morati da napusti zemlju danas.

Prvi reket sveta je upravo dobio zvanučnu odluku australijskih vlasti koje su mu odbile vizu a saopšteno mu je da mora odmah da napusti zemlju, u četvrtak po australijskom vremenu.

Advokati našeg tenisera su u procesu podnošenja žalbe, preneo je izvor za “The Age” i “Sydney Morning Herald”.

Odluka je doneta nakon što su dovedene u pitanje dokazi oko toga da li Novak zaista ima pravo da bude izuzet od primanja vakcine, na osnovu čega je i dobio zeleno svetlo d auopšte krene put Australije. U međuvremenu se saznalo i da je imao potencijalno pogrešnu prijavu za vizu.

Vlada države Viktorije gde se odigrava Australian open odbila je zahtev da bude neka vrsta žiranta za svetskog broj 1. i to samo nekoliko sati pre nego što je on sleteo u Melburn oko 23.30 po tamošnjem vremenu, odnoso oko 13 po našem.

Izvor za “Tennis Australia” je tvrdio da je ovaj potez bio sam promotivni trik koji je ciljao isključivo na Đokovića, a ne na druge igrače koji su već ušli sa istim izuzećem.

Dvadesetostrukog pobednika grend slem turnira, kome je odobreno izuzeće da igra na ovogodišenjm Australian Openu, ispitivali su zvaničnici australijskih graničnih snaga u prostoriji na aerodromu u Melburnu do najmanje 5 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Na aerodromu u Melburnu je bila i grupa novinara a u jednom trenutku im se obartio i Đokovićev otac Srđan Đoković koji je rekao da je njegov sin odvojen od tima i odveden u prostoriju gde je ostao pod naoružanom stražom.

– Novak se trenutno nalazi u prostoriji u koju niko ne može da uđe – rekao je on za B92.

Trener Goran Ivanišević je u 5 sati ujutru na Instagramu postavio sliku sa aerodroma ali bez Novaka.

Samo pola sata pre odluke o deportaciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svom instagramu objavio da će učiniti sve da “maltretiranje Đokovića bude prekinuto.

“Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu”, objavio je Vučić na svom profilu.

Novak Đoković podržao proteste u Srbiji i dokazao da mu je srce na pravoj strani

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)