Sarajevski pisac i novinar Miljenko Jergović oglasio se 6. januara na svom Fejsbuk profilu i javno dao podršku Novaku Đokoviću, kojem zbog strogih epidemioloških pravila nije dozvoljen ulazak u Australiju.

Sa druge strane, njegov hrvatski kolega Ante Tomić žestoko je iskritikovao poteze na koje se odlučio teniski svetski broj 1.

Ante Tomić je u svom tekstu u „Jutarnjem listu“ između ostalog napisao da se Srbija kada su u pitanju vakcine pripremila neočekivano dobro i da je imala široku ponudu, ali i da je imala veliki broj umrlih, pogotovo u periodu kada vakcine još nisu bile dostupne. Takođe, dodao je, veliki broj umrlih je bio nevakcinisan. Međutim, po Tomiću, Đoković sve to vreme nije primetio šta se događa.

– On je sve ignorisao. Bio nepopustljivo ohol čak i kad su vakcinisanjem uslovljavali nastup na njemu najvažnijem turniru, Australian Openu. Debilno se ku**io, u najboljoj tradiciji balkanskog debilnog ku**enja, misleći kako će australijske vlasti, koje se nisu ustezale u nekoliko navrata zaključati stotine miliona svojih građana, samo zbog njega velikodušno raskriliti vrata. Naposljetku je ostao s druge strane aerodromskog šaltera, frustriran i ljut, još uvijek ne kontajući što ga je snašlo – smatra Tomić.

– Bili smo strašno nesretni dok smo gledali finale US Opena u septembru prošle godine, kad je izgubio od Medvedeva i propustio senzacionalno završiti sezonu, slaviti u sva četiri velika turnira u jednoj godini, prvi nakon Roda Lavera 1969. Bolno nam je tada bilo svjedočiti njegovom porazu. Ovaj sad, s druge strane, puno nas manje pogađa. Ovu je nogu u guzicu Novak Đoković pošteno zaslužio – zaključuje Tomić.

Porodica Đoković objasnila kroz kakvu torturu prolazi Novak: Razapinjali su Isusa, sada isto rade Novaku

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)