Novak Đoković je pre nepune četiri nedelje operisao koleno, a ipak došao na Vimbldon. Danas igra takmičarski meč, rival mu je Vit Kopriva, a taj duel možete uživo da pratite uz prenos na portalu „novosti“.

НОВАК ЂОКОВИЋ - ВИТ КОПРИВА: Невероватна дешавања!

FOTO: Tanjug/AP

Đoković – Kopriva 6:1, 2:1, Novak servira

2:1 – Brejk Đokovića! – Slavi Nole „kao nekada“, jer i igra kao nekada! Stisnuta pesnica, urlik – bila je to proslava jer je posle najduže razmene na meču, od čak 20 udaraca, iskoristio drugu brejk loptu u gemu i (iznova oduševivši bekhendom) – došao do rezultatske prednosti.

1:1 – Jedan sjajan potez izveo je mladi češki teniser, stigavši do „skraćene“ loptice i poentiravši, što je izazvalo aplauze mnogih, pa i Đokovića. Ali, to mu je bio jedini poen u „Novakovom gemu“. Srbin je izjednačio.

ŠAMPION UZ ŠAMPIONA: Poznati sportista došao da gleda Đokovića (FOTO)

0:1 – Poželeo je Nole da nastavi gde je stao, da osvoji i šesti gem u nizu, imao i dve brejk šanse na startu druge deonice, no posle desetominutne borbe Čeh je uspeo da „odbrani“ servis i, prvi put na meču, povede. Sledeći Novak servira.

16.48 – U prvom setu 12:4 je bilo u direktnim poenima za Noleta, samo pet neiznuđenih grešaka našeg asa. Nema šta, izvrsno deluje za sada sedmostruki šampion Vimbldona

6:1 – Set za Đokovića! Neverovatni Nole, sa 14 poena u nizu je rešio uvodnu deonicu u svoju korist!

5:1 – Brejk Đokovića! – Savršena partija Noleta u „suparničkom“ gemu. Ni najmanje drame nije bilo kao kada je prošli put Čeh servirao. Štaviše, Srbin ga je ostavio „na nuli“.

Vit Kopriva tokom meča protiv Novaka Đokovića na Vimbldonu 2024 / FOTO: Tanjug/AP

4:1 – Posle 15 minuta borbe u prethodnom gemu, samo dva je trajao Novakov. Kad bi svi bili takvi…

3:1 – Brejk Đokovića! Kakav gem! Ne samo da je Nole ovoga puta nekoliko puta bio prilično dobar u dugim razmenama, nego je naterao suparnika na tri rane greške i, preokretom, Srbin je prvi došao do toga da ga poen deli od osvajanja „Koprivinog“ gema. Vit Kopriva je, međutim, savršeno „skraćenom“ lopticom uspeo da izjednači i izmami aplauze, ali su nedugo zatim usledili i aplauzi za Đokovića, koji je forhendom ostvario drugi tako osvojeni direktni poen. To mu je omogućilo drugu brejk šansu, no izvrsnom ofanzivom (i odličnim bekhendom) Kopriva se „vratio“ u život. Usledile su potom još tri šanse za „oduzimanje“ servisa, sve je Čeh anulirao, pokazavši da, iako je 123. na ATP listi, i te kako ume da se nosi sa napetim situacijama. Na kraju, šestu priliku Đoković je iskoristio, i to uz malu strepnju svih kojima je drag – proklizala mu je desna noga, opterećenje na operisanom kolenu nije bilo malo, ali se on uspravio i nastavio da igra.

2:1 – Nastavlja Nole da igra prilično impresivno u servis gemovima. Ovoga puta nije baš, kao na početku meča, za manje od minut „nokautirao“ rivala, ali jeste uspeo i on da dobije prvi put poen posle duže razmene, a i da ostvari novi (treći) as. 

Trenutak kada je Novak Đoković izašao na centralni teren Vimbldona da odigra meč protiv Vita Koprive / FOTO: Tanjug/AP

1:1 – Češki teniser je uzvratio. Nateravši Noleta na dve bekhend neiznuđene greške, uz jedan odličan servis, poveo je sa 40:0 posle prve duže razmene udaraca na ovom meču. Činilo se da će odmah potom i okončati „svoj“ gem, no najpre je pogrešio u igri, potom napravio dvostruku servis grešku, da bi na kraju, posle ukupno pet minuta igre u tom segmentu meča, novu dužu razmenu Kopriva rešio u svoju korist (Nole je lopticu poslao prejako).

1:0 – Šta ovo bi?! Četiri savršena servisa Noleta! Tri asa i jedan neuzvraćeni početni udarac… Fantazija!

16.13 – Meč je počeo! Đoković prvi servira

16.06 – Novak Đoković je (uz gromoglasnu podršku publike) izašao na centralni teren!

15.48 – Da li je moguće?! SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: Pehar Vimbldona neće opet u iste ruke kao prošle sezone!

15.20 – Najnovija vest! NOVAK ĐOKOVIĆ MORAO DA PREKINE TRENING! Ono što je potom uradio – zaprepastilo je mnoge (VIDEO)

Uoči meča

U iščekivanju Noletovog izlaska na teren, pogledajte neke od naših najvažnijih današnjih vesti o srpskom asu:

TENISKI SVET U NEVERICI! Novak Đoković povukao šokantan potez pred start Vimbldona

TAJNA JE OTKRIVENA! Evo kako se Novak Đoković neverovatno brzo vratio na teren posle operacije kolena

PERFEKTNE PREMIJERE: Novak Đoković u prvom kolu Vimbldona igra protiv Čeha Vita Koprive – i ima snažan adut na svojoj strani

NIKO GA NE ZNA KAO ON! „Vimbldon je velika kocka za Novaka Đokovića“

KO JE VIT KOPRIVA, S KOJIM NOVAK ĐOKOVIĆ IGRA? Idol mu je Noletov veliki rival, a ove godine je bio blizu senzacije

Pratite i ono što radi Novak Đoković i sve o tenisu na sportskim stranicama portala „Novosti“. Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst