Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Andrićevom vencu.

Tom prilikom zahvalio se predsedniku na podršci tokom situacije koja ga je zadesila u Australiji i najavio da će uskoro otkriti svoju stranu priče.

– Hvala na toploj dobrodošlici. Želeo sam da se vidim sa Vama, jer sam osetio kao građanin Srbije potrebu da se zahvalim na velikoj podršci za vreme nemilih događaja u Australiji.

Iako sam bio sam u pritvoru u Australiji, nisam se osećao usamljeno. Imao sam podršku familije, prijatelja, čitavog naroda.

Mnogo dobronamernih ljudi se javljalo da ličnim i javnim putem mi olakšaju boravak u Australiji, koji je u najmanju ruku bio neočekivan.

Kao predsednik Srbije niste imali obavezu da pružite podršku, ali osećam veliku zahvalnost što ste se zauzeli za mene i verovatno sebe stavili u kompromitovanu političku poziciju na međunarodnom planu.

Zbog toga sam zahvalan i to kao građanin, čovek i sportista ću dugo pamtiti. Moja veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan.

Ove okolnosti ukazuju da će ta veza trajati doveka – rekao je Đoković tokom posete predsedniku Srbije.

Potom je najavio da će se uskoro oglasiti o svemu šta je preživeo u Australiji.

– Pošto se nisam oglašavao u javnosti, ovo je prvi put, molim novinare za strpljenje, jer ću u narednih sedam do deset dana se podrobnije oglasiti o svemu što se dešavalo na Australijan openu – najavio je Đoković i završio obraćanje.

Francuzi uvode nove mere, smanjuje se šansa Novaku da zaigra na Rolan Garosu

Izvor: B92

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)