Ciljevi su uvek isti, da osvajam titulu gde god da se pojavim. Tim rečima, odgovarajući na pitanje „Novosti“ na uvodnoj konferenciji za medije, jasno je Novak Đoković stavio do znanja zašto je došao u Pariz. Potrebno je sada još samo da se očekivanja, želje i forma uklope u željenu celinu.

НОВАК - ЦИЉ ЈЕ УВЕК ТИТУЛА! Ђоковић гради тврђаву пред старт Ролан Гароса: Постоји разлика између очекивања и циљева!

Foto: Goran Čvorović

– Postoji razlika između očekivanja i ciljeva – nastavio je Novak da odgovara na naše pitanje oko toga s kakvim je očekivanjima i formom došao ovde. – Pogotovo kada su grend slemovi u pitanju. Turniri koje sam igrao na šljaci bili su svi u službi pripreme za Rolan Garos i Olimpijadu koja će se takođe igrati na ovim terenima. Što se očekivanja tiče, moram da „spustim“ predviđanja i scenarije s kim bih i kada mogao da igram. Većina nas razmišlja unapred. Usredsređujem se samo na naredni dan, bio to trening ili meč, jer igra nije još na tom zadovoljavajućem nivou po kom sam prepoznatljiv, i koji i sam prepoznajem kao nivo koji bi me doveo do trofeja na grend slemu.

Istovremeno, poručuje da nije daleko od onoga što može i želi.

– Znam da mogu da odigram jedan meč briljantno, drugi možda ne tako. Radiću svakim danom da održim kontinuitet igre i osećaja na terenu i van njega, da izgradim tvrđavu koja će da mi donese konačnu pobedu – zaključio je Novak.

Za to je potrebna motivacija, a Đoković naglašava da ona varira, ali ne i kada su grend slemovi u pitanju.

– Jedne nedelje je ovako, druge onako. Pokušavam da u celom tom procesu navigiram, da održim kontakt s najvišim nivoom posvećenosti profesionalnom tenisu i onome što je nepohodno kada su u pitanju dalje takmičenje i osvajanje najvećih trofeja. Da uradim ono što je mene, ono što kontrolišem na svakodnevnoj bazi, zajedno sa svojim najužimom timom, od kondicije, tenisa, ishrane, psihologije i ostalih stvari, da održim neophodni nivo posvećenosti, da bih i dalje pretendovao za grend slem titule – poručio je na konferenciji za medije.

Kad su u pitanju grend slemovi, međutim, naglašava da motivacije ima i dalje na pretek.

– Što se tiče ostalih turnira, ona je dosta smanjena. Ali, grend slemovi, reprezentacija, Olimpijada, to je nešto što me i dalje pokreće. I dalje osećam da mi daje snagu i volju. U suštini, to je meni i dovoljno. U ovoj fazi karijere to je ono zbog čega i dalje nastavljam da se bavim profesionalnim tenisom.

Naglašava da mu renking više nije prioritet:

– Bio broj jedan još jednu nedelju, pet, deset, ili više nijednu, do kraja karijere, to me ne interesuje. Što se renkinga tiče, mislim da sam uradio poprilično dobar posao. Sada su mi misli usmerene ka određenim turnirima gde vidim sebe da mogu dalje da pobeđujem.

Istovremeno se, naglašava, trudi da uživa u tome što radi:

– A to nije uvek moguće, pogotovo ako moji najmili nisu sa mnom. Onda je sve to nekako malo otežano.

Što se tiče predstojećeg turnira, obećava da će od sebe dati maksimum, da će uraditi sve ono što je potrebno da ponovo trijumfuje. Inače, kaže, ne bi bio ovde.

– To se podrazumeva. Ne dolazim na turnir, pogotovo na grend slem, a da znam da nešto ne mogu. Sumnje su uvek prisutne, ali da mislim da ne mogu da ga osvojim, ne bih došao. U trenutku kada to budem osetio za bilo koji grend slem, verovatno će to biti trenutak kada ću se oprostiti od tenisa. Za sada i dalje u meni postoje vizija i ubeđenje da mogu da pobedim najbolje igrače na svetu na grend slemovima. Na nekim imam možda veće šanse, na nekim manje, ali činjenica da sam i dalje broj jedan na svetu dovoljno govori – pobednički je zaključio Novak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst