Nova stranka i PSG objavili početak ujedinjenja

0
20

Nova stranka i PSG objavili početak ujedinjenja

Novoizabrani predsednici Nove stranke i Pokreta slobodnih građana (PSG), Aris Movsesijan i Pavle Grbović, objavili su danas da je formalno počelo ujedinjenje te dve političke opcije.

Aris Movsesijan i Pavle Grbović, Foto: Nova stranka
Aris Movsesijan i Pavle Grbović, Foto: Nova stranka

Ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu Movsesijan je rekao novinarima da je trenutno u politici u Srbiji „trend“ deljenje stranaka i da su Nova i PSG rešili da taj trend preokrenu.

On je naveo da su razgovori o ujedinjenju u toku, ali da su želeli „simbolično na 5. oktobar“, kada je došlo do smene vlasti Slobodana Miloševića, da objave zvaničan početak ujedinjenja.

Govoreći o imenu buduće stranke, Grbović je rekao da je to tehnička stvar ali i stvar marketinga, o kojoj će se tek razgovarati.

„Ni Aris ni ja nismo marketinški stručnjaci, tako da ćemo to pitanje ostaviti onima koji jesu stručni“, naveo je i dodao da naziv treba smisliti, a nakon toga i testirati.

Lideri su se složili da će se zalagati za lustraciju i da ih u tome ništa ne sprečava.

Govoreći o narednom sastanku opozicionih stranaka koji će organizovati PSG, Grbović je rekao da će biti krajem ove nedelje, i to zatvoren za javnost, da bi razgovor bio konstruktivniji i da bi se lideri manje fokusirali na izjave za medije.

Po njegovim rečima, izjava za novinare će biti „kada za to bude bilo potrebe“.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article