Nova.rs: Krivične prijave zbog pretnji novinaru Vojislavu Milovančeviću

Novinaru portala Nova.rs Vojislavu Milovančeviću su sa nekoliko anonimnih naloga na društvenoj mreži Tviter upućene uvredljive i preteće poruke, koje su već prosleđene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal uz krivičnu prijavu protiv NN lica.

Pixabay: Ilustracija, društvene mreže
Foto: Pixabay / Ilustracija, društvene mreže

Nova.rs navodi danas da neke od tih poruka predstavljaju "direktno ugrožavanja života i bezbednosti" Milovančevića i da očekuju da nadležne institucije reaguju u najkraćem mogućem roku i procesuiraju osobe koje su mu pretile.

Navodi se da su pretnje usledile nakon objavljivanja teksta u kojem se novinar "osvrnuo na slučaj silovanja" na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univeverziteta u Beogradu.

Portal poručuje i da će ostati dosledno privržen objavljivanju istinitih informacija, bez obzira na to o kojoj se instituciji ili pojedincu radilo.

"Portal Nova.rs nije protiv Srpske pravoslavne crkve, naprotiv. Ali ljudima koji siluju i zlostavljaju mesto je u zatvoru i ne postoji ni funkcija, ni mantija, koja može da im pomogne da ostanu van domašaja pravde", navodi portal.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article