Nova podrhtavanja tla u okolini Petrinje – 57 potresa u protekla 73 sata

Novi potres zatresao je središnju Hrvatsku, Prema Mediteranskom seizmološkom centru bio je jačine 3,5 Rihtera. Ovo je 57. potres koji se dogodio na ovom području u poslenja 73 sata, javio je HRT . Hrvatska seizmološka služba objavila je da je u 18 sati i 24 minutazabeležen prilično jak potres s epicentrom 9 kilometra zapadno-jugozapadno od Siska. Magnituda potresa iznosila je 3,9 prema Rihteru.

Potres se osetio i na području Zagreba.

Danas je jedanaesti dan kako tlo na području Banovine dalje podrhtava nakon razornog potresa magnitude 6,2 koji je pogodio Petrinju i okolno područje.

Nakon zemljotresa u kome je poginulo sedam osoba, povređeno na desetine i srušeno stotine kuća na području Petrinje i Siska u naknadnim potresima nije bilo novih žrtava.

Radnije danas na području Petrinje osetila su se još dva srednje jaka potresa – jedan magnitude 3,8 po Rihteru, a drugi magnitude 3,3.

Brojni stanovnici Banije ostali su bez domova. Prema najnovijim informacijama, za one koji ne žele da napuste kuće potrebno je obezbediti još oko 1.000 kontejnera za smeštaj.

Izvor: HRT, Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article