Norveški političar kojeg je silovao izbeglica kaže da se oseća krivim što će njegov napadač sada biti deportovan, jer bi čovek mogao da strada u Somaliji.

Karsten Nordal Hauken silovan je u svojoj kući, a počinilac je uhvaćen i osuđen na četiri i po godine zatvora. Bizarni slučaj dogodio se u Norveškoj 2016. godine.

Međutim, kada je Hauken saznao da će čovek biti deportovan nazad u Somaliju nakon što je odslužio kaznu, budući da mu norveške vlasti nisu odobrile azil, otkrio je da oseća krivicu što će se čovek možda suočiti sa teškoćama u svojoj matičnoj zemlji.

Svoju potresnu priču koja je šokirala sve izneo je u okviru televizijske serije na norveškoj državnoj televiziji NRK pod nazivom “Ja protiv sebe”. Govorio je o mentalnoj bolesti i psihičkim borbama.

Sebe je opisao kao mladog člana Leve socijalističke stranke, feministu i antirasistu.

Otkrio je i da mu je dugo trebalo da se pomiri sa tim da je heteroseksualna žrtva silovanja i da se kasnije samolečio alkoholom i kanabisom.

– Ja sam heteroseksualac ​​kojeg je silovao somalijski tražilac azila. Život mi je otišao u propast, ali sada se osećam krivim što je poslat iz zemlje – rekao je Nordal Hauken za NRK.

Kazao je da ga je zatvor pozvao neposredno pre nego što je počinilac trebalo da bude deportovan u Somaliju, pošto je odležao četiri i po godine zatvora zbog silovanja.

– Osetio sam olakšanje i sreću što će zauvek otići. Osećao sam se kao da je Norveška država preuzela odgovornost da izvrši konačnu osvetu, kao ljuti otac koji se suočava sa napadačem svog deteta.

Ali takođe sam imao snažan osećaj krivice i odgovornosti. Ja sam bio razlog da on više ne bude u Norveškoj, već poslat u mračnu i neizvesnu budućnost u Somaliji – istakao je Norvežanin u svojoj ispovesti, prenosi Dejli Mejl.

Dodao je da svog silovatelja vidi kao proizvod jednog nepravednog sveta i vaspitanja obeleženog ratom i očajem.

3 puta za noć silovao pastorku (14) robijaće samo 8 godina

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)