U velikim dimenzijama, sa fasade hotela “Ambasador” u samom centru Niša uskoro će se smešiti Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke i aktuelni predsednik Srbije.

Kako za Južne vesti objašnjava vlasnik hotela, to je iznenađenje i znak zahvalnosti za predsednika koji bi trebalo da ove nedelje dođe u Niš, a zbog pomoći koji je država dala hotelijerima, ugostiteljima i građanima u vreme pandemije.

Velike korpe i dizalice na samom Trgu kralja Milana i obrisi bilborda koji podsećaju na svima dobro poznat lik prvog naprednjaka.

Fotografija će, sudeći prema početnim dimenzijama, ići preko cele zgrade, a to potvrđuje i vlasnik “Ambasadora” Ivan Spasić.

Dodaje da se bilbord postavlja kao znak zahvalnosti.

– Na inicijativu hotelijera, privrednika, a uz podršku građana i istaknutih sportista grada Niša želimo da na ovaj način u znak zahvalnosti poželimo dobrodošlicu predsedniku – napisao je Spasić.

U vreme pandemije država je pomoć uplaćivala građanima, ali i ugostiteljima i hotelijerima koji su više puta isticali da su na tome zahvalni jer u tom periodu gostiju nije bilo.

Kako se nazire na bilbordu koji se postavlja, poruka će biti “dobrodošao predsedniče”, a kako će sve izgledati znaće se kada posao bude završen.

Vučić je nedavno, na početku radova na auto-putu od Niša do Pločnika, rekao da uskoro dolazi u Niš gde će provesti 3 dana. Iako zvaničnih najava nema, njegov dolazak se očekuje ovog vikenda.

Ranije je najavio da će u najvećem gradu juga Srbije razgovarati sa vojnim starešinama.

Podsetimo, Vučić je prvi predsednik u demokratsko uređenoj Srbiji i prvi od pada komunizma kojem se u centru Niša bilbordima, posterima, panelima i bakljama slavio lik i delo.

Još pre nekoliko godina je na njegov rođendan, atipično za jednu parlamentarnu demokratiju, Voždova ulica bila “ukrašena” posterima sa kojih se predsednik smeši, a i danas se ne zna ko ih je postavio i ko je za to dao dozvole.

2020. su istim povodom na Tvrđavi paljene baklje, a ove godine je čestitka upućena sa nekoliko bilborda u Nišu, ali i proslavom sa nezavršenog nadvožnjaka odakle su se vijorile baklje i sniman spot iz drona.

Loše ocene na Guglu

Ubrzo nakon što je objavljena vest da će lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića krasiti fasadu najvećeg hotela u Nišu, građani su odlučili da u znak protesta daju loše ocene hotelu na recenzijama na Guglu.

– Tako je to kad se podržava diktator, sa 4.3 na 2.8 i još će da pada. Veću sliku sledeći put da mu stavite, iz Doljevca da se vidi – jedna je od poruka na Tviteru.

U međuvremenu ocena je još pala.

hotel- nis-ocene

Vučić: Nemamo pravo da uništavamo više života nego što je planirano

Original Article