Lidija Vukićević otkrila je da je nerjetko odbijala da se na setu filma pojavi golišava, naročito ako joj je to saopšteno u posljednjem trenutku.

Nisam ja protiv skidanja, ja sam glumica i glumica treba i to da radi, ako ima opravdanja. Ne mislim ništa loše o tome, ali to mora da ima opravdanje. A, ako neko koristi samo to vaše fizičko, tijelo, golo, onda to više nije gluma. Kod nas je, hajde samo da te skinem, da te stavim na plakat i onda ćemo da zaradimo više – navela je ona.

Lidija je progovorila i o kultnom filmu “Žikina dinastija” gdje nije željela da se obnaži pred Nikolom Kojom, a zbog ove scene završila je čak i u suzama.

MARIJA ŠERIFOVIĆ SE SNIMALA BEZ IČEGA NA SEBI: Gole grudi pokrila posteljinom

U pola filma mi je reditelj Zoran Čalić, sa kojim sam poslije postala fenomenalan prijatelj, družili smo se do kraja njegovog života, rekao “Ovdje, sad, treba da se skineš”. Nije to isto kao kad bi mi sad to neko rekao, i tada kada sam imala 21 godinu. Ja sam rekla “Pa, čekajte, mi smo potpisali ugovor, ja nemam ovdje skidanje”. Onda je on rekao “Ne, ne, ne, ovdje treba da se skineš, to tako treba”. Ja sam onda, odjednom… Kod mene proradi to, a nije inat, nego samoočuvanje sebe, dostojanstvo… Ako se vi sami ne sačuvate – niko vas neće sačuvati! Svi će gledati da vas iskoriste zarad svog dobra, a šta je sa mnom? Ništa – navela je Lidija i dodala:

Ja sam onda rekla da neću da se skinem, otišla sam u garderobu i plakala sam. A, zašto sam plakala… Ne zato što se eventualno dovodilo u pitanje da li ću da nastavim ili ne, mogli su da kažu da ne igram više i nema veze. Ja na veliko gubim, za takve stvari, bez osvrtanja. Ja nisam igrač na sitno. Je l’ ne igram više? U redu, ja imam nešto što mi je važnije od tog vašeg filma. A, plakala sam zato što mi je bilo neprijatno zbog Gidre i zbog Marka. Oni su ljudi čekali, a ja sam se osjećala nelagodno, zbog tog mog vaspitanja, kako mogu starije kolege i glumci sad zbog mene da čekaju, da se pravi drama… Jelena Žigon, izuzetna dama exyu filma, došla je i rekla “Lidija, ja te podržavam”. To mi je mnogo značilo tada – istakla je glumica.

(express/pink)

The post NISAM DALA DA ME VODAJU I SVLAČE: Lidija Vukićević izgubila ulogu jer nije htjela da se skine, iznijela šokantne detalje appeared first on Express.

Original Article