Kompanija NIS je pod okriljem nacionalne kampanje „Da se nove nade rode“ uručila 225 poklon paketa za prvorođene bebe u 2023. godini u 15 porodilišta u Srbiji.

НИС уручио поклон пакете за 225 прворођених беба у 2023. години

Foto: Promo

Danas je u znak dobrodošlice predato 15 paketa za 15 prvorođenih devojčica i dečaka u porodilištu u Leskovcu. Ove vredne poklone, koji sadrže proizvode domaćih kompanija, kao i pelene za jednokratnu upotrebu, majkama su uručili predstavnici kompanije NIS u porodilištu Opšte bolnice u Leskovcu.

Poklon pakete sa proizvodima koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, dobilo je i po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Zaječaru, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu. Veliki doprinos ovoj prazničnoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su donirali pelene za jednokratnu upotrebu i potrudili se da pokloni na vreme stignu do svih odabranih porodilišta.

Uručenju poklona prisustvovali su dr Slađana Stojanović, načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Leskovac i Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a za petrohemijske poslove.

Foto: Promo

„Želela bih da zahvalim kompaniji NIS na poklonu prvorođenim bebama. U paketićima koje dobijaju roditelji je sve ono što je potrebno bebama u prvim danima nakon izlaska iz bolnice i mislim da svaka mama može da bude zadovoljna. Ovo će mnogo značiti mamama i one su se već obradovale poklonima. Hvala kompaniji NIS na ovom lepom projektu“, rekla je Slađana Stojanović tokom podele poklona.

Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a, zahvalio je porodilištu u Leskovcu na učešću u kampanji kompanije NIS „Da se nove nade rode“.

„Ovu kampanju sprovodimo na nacionalnom nivou i ginekološko-akušerska klinika u Leskovcu je jedno od 15 porodilišta koje ćemo posetiti i u kojima ćemo donirati ukupno 225 paketića koje smo spremili za prvorođene dečake i devojčice. Ono što je važno je da mi pažljivo slušamo i pratimo potrebe lokalnih zajednica, pa je ovo jedan od projekata kakve NIS sprovodi još od 2009. godine i u koje smo od tada ukupno uložili više od 4,2 milijarde dinara. Mi ćemo i u narednim godinama nastaviti sa podrškom zajednici“, istakao je Goran Stojilković.

Prilikom dodele paketića majke prvorođenih beba u 2023. godini u Leskovcu zahvalile su kompaniji NIS, kao i zaposlenima ove kompanije na poklonima i pohvalile sadržaj paketa koji su primile, istakavši da je reč o značajnoj podršci.

Da je kompanija NIS tokom 2022. godine bila potpuno posvećena temi unapređenja reproduktivnog zdravlja, kao i povećanju nataliteta u našoj zemlji, govori i činjenica da je u okviru kampanje „Da se nove nade rode“ ukupno podržano 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji.

Od toga je, samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS donirala 118,5 miliona dinara u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji. Donirana sredstva usmerena su za nabavku savremene opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje. Pored toga, kompanija je podržala osam porodilišta u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za ove ustanove obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme.  Na taj način NIS je dao svoj doprinos temi od nacionalnog značaja – da nam se u narednim godinama rodi što više novih nada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst