Prva Srpkinja u istoriji Olimpijskih igara koja se takmičila u boksu, Nina Radovanović, istakla je u „Uranku“ na K1 televiziji da je kao najiskusnija veoma srećna što vidi da ženski boks dobija prostor u javnosti, Pored toga, Nina je pričala i o svojim utiscima povodom pet osvojenih medalja u Debrecinu.

– Boks je nadahnut sport, može se porediti sa umetnošću, daje vam prostor da nametnete svoj stil, da se ljudi identifikuju sa vama i postanete idol mladima – izjavila je najbolja srpska bokserka Nina Radovanović za K1 televiziju u „Uranku“.

Prva Srpkinja u istoriji Olimpijskih igara koja se takmičila u boksu je istakla u jutarnjem programu K1 televizije da je kao najiskusnija veoma srećna što vidi da ženski boks dobija prostor u javnosti.

– Imali smo sjajan nastup na turniru u Debrecinu, prvi put kao reprezentacija, osvojili smo pet medalja. Moja misija je da činim nešto za popularizaciju ženskog boksa. Volela bih da u budućnosti beležimo što bolje rezultate, ali i da se izjednačimo s muškarcima, da skinemo kacige tokom borbe. Smatram da je i kvalitet postao veoma sličan, mislim da ženski boks to zaslužuje – izjavila je Radovanović.

Ona jer dodala da posle plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju želi da donese Srbiji medalju na nekom velikom takmičenju.

– Imamo veliki potencijal, verujem da mogu do medalje. Kroz profesionalni boks sam se ostvarila, osvojila tri titule, u mečevima na deset rundi, sada mi ostaje da kvalitet koji imam prenesem na olimpijski boks i donesem medalju. Nadam se već na Svetskom prvenstvu u Turskoj u maju – istakla je najbolja srpska bokserka za K1 televiziju u „Uranku“.

Šampion ostaje šampion: Bokser iz Nikšića donirao bubreg sugrađanki

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)