Nikolina Pišek nakon smrti supruga Vidoja Ristovića, koji je preminuo prošle godine u maju, naišla je na brojne probleme oko podele imovine, naročito, oko vile u Zagrebu, gde je bračni par planirao da živi.

Ćerka iz prvog braka njenog pokojnog muža, podnela je tužnu protiv Nikoline sa zahtevom da se imovina podeli, a upravo zbog te tužbe hrvatska lepotica nije mogla da proda luksuznu nekretninu.

U pitanju je “pametna” vila od 400 kvadrata sa zemljištem od čak 1.600 kvadrata. Nikolina ništa nije htela da prepusti slučaju kad je reč o ovoj vili, pa ju je u potpunosti sama osmislila, po svom ukusu i željama, za razliku od stana u Beogradu, koji joj se nikad nije sviđao i koji je bio uređen u “muškom” stilu, kako je isticala, onako kako je to Vidoje želeo.

Ona je u izradi projekta imala pomoć jedne svoje školske drugarice, a posebno je zanimljivo da je to jedna od prvih vila u Zagrebu koja je izgrađena da funkcioniše po principu prave “pametne” kuće.

Foto: Instagram printscreen

 

U praksi, to znači da će ova kuća sama proizvoditi potrebnu energiju i bukvalno “razmišljati” umesto vlasnika. Upravo iz tog razloga cela izgradnja i uređenje se produžilo.

Koliko je Nikolina zaluđena opremanjem vile i koliko je mislila na sve detalje uređenja svedoči i to što je čak neko vreme birala ime za svoju pametnu kuću. Insistirala je da vila bude energetski samoodrživa, štedljiva i vrlo praktična, pa tako kuća preuzima podatke o temperaturi i vlažnosti vazduha, a sistem odlučuje da li je potrebno zalivanje bašte ili odleđivanje stepenica ako je hladno. Koliko je daleko išla u svojim zahtevima vidi se i po tome što je osmislila samoodrživi vrt, gde bi vrtlar dolazio samo dvaput godišnje da minimalno oreže biljke – pričao je izvor “Kurira”, koji je upućen u detalje gradnje.

Foto: Instagram printscreen

 

Sagovornik ističe da Nikolina uopšte nije dozvolila da se njen suprug meša u dekorisanje ovog prostora, iako je on imao neke svoje želje i zahteve.

Poznato da Nikolina nije volela uređenje stana u Beogradu i da je tamo sve bilo sređeno po Vidojevom ukusu. U Zagrebu se samo ona pitala za sve, tako da je sve zamišljeno u krajnje minimalističkom stilu, pa su se tako koristili samo organski materijali, dok za neku posebnu dekoraciju i umetničke slike, koje su Miša Grof i Vidoje godinama skupljali, nije htela ni da čuje. U početku se Vidoje nije slagao baš sa svim njenim idejama, hteo je i on da se umeša i da lični pečat uređenju kuće, ali je na kraju odustao kako ne bi došlo do svađe između njih. Zato je više vremena i provodio u stanu u Beogradu. Tu mu je sve bilo potaman – završio je izvor.

Podsetimo, Nikolina je pokušala da proda vilu za 1.700.000 evra, međutim, zbog sudskog spora to nije trenutno u mogućnosti da učini.

Foto: Instagram printscreen

 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs

Darka Kostića premlatio prijatelj?! Modni kreator u Urgentnom krvav i u bolovima, ovo su detalji napada!

sledeća vest

Vesti

Socijaldemokrate Evrope bi da na ulici biraju vlast u Srbiji, podržavaju demonstracije! Koga treba zabraniti u Srbiji... Vučić dočekao premijere Holandije i Luksemburga u Palati Srbija Sastanak ministara Vučevića i Krozeta

Politika

Sastanak ministara Vučevića i Krozeta

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Rimu, u okviru dvodnevne zvanične posete Republici Italiji, sa ministrom odbrane te zemlje Gvidom Krozetoom. Dvojica zvaničnika razmenili su stavove o mogućnostima prevazilaženja aktuelne krize na Kosovu i Metohiji, a teme razgovora bile su i unapređenje saradnje u oblasti odbrane te vojnoekonomska i vojnotehnička saradnja između Srbije i Italije.

Šestomesečni plan VMA realizovan: Danijela Vujičić odgovorila Ristiću: Pitanje je šta si ti uradio za Srbe na KiM u vreme najžešćih Kurtijevih napada Potpisan Memorandum o izgradnji tunela od Karađorđeve ulice do Dunavske padine

Politika

Potpisan Memorandum o izgradnji tunela od Karađorđeve ulice do Dunavske padine

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, v.d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Milan Vranić i ovlašćeni predstavnik kompanije „Power China International Group Limited“ Jang Bo, potpisali su danas Memorandum o razumevanju za izgradnju tunela od Karađorđeve ulice do Dunavske padine, sa pristupnim saobraćajnicama, parkovskim površinama i infrastrukturom.

Originalni tekst