Hrvatska voditeljica Nikolina Pišek podijelila je emotivnu poruku nakon masakra u Beogradu poručivši da su “nevini anđeli stradali” zarad “šljama koji se smatra elitom”, a koje možemo vidjeti u prime timeu na televizijama.

-Evo Vam sad Vašeg sistema cijenjena Vlado i veleuvaženi ministri. Psiholozi, pedagozi, nastavnici, roditelji. Svi mi – započela je Pišek žustru poruku u kojoj je prozvala društvo koje romantizira kriminalce.

Dotaknula se i reality programa, ali i svega što je ovih dana “popularno”: “Evo nam us*ane Zadruge u prime timeu, prešutnog odobravanja nasilja, šamaranja i pljuvanja na javnim televizijama, kriminalaca koji pričaju svoje životne priče kod renomiranih televizijskih novinara, ubica koji se eufemizmima naslovljavju ‘žestokim momcima’, ‘momcima s asfalta’ i romantiziraju do krajnjih granica”, navela je u poruci.

-Evo vam respektabilnih ljekara koji ponosno drže u kućama arsenal oružja. Evo vam marginalaca koji sebe nazivaju ‘Grofovima’ i koji ponosno pred zgranutim ljudima mašu zlatnim pištoljima koje im je svečano poklonio Arkan. Evo vam šljama koji se smatra elitom. Nasilnika u školama koji prolaze ispod radara političke korektnosti, zaštitničke agresije roditelja, nemoći nastavnika i potpune eutanaziranosti sistema – nastavila je u istom tonu.

Uz poruku da su nevini anđeli nastradali ironično je upitala šta dalje i dala odgovor: “E, pa sada je vrijeme za javni linč. Ne, vrijeme je odavno prošlo, jer su nevini stradali”.

-Dajte sami sebi otkaze da mi ne bismo skidali glave, lažna gospodo – zaključila je poruku.

Voditeljica je ranije uputila poruke saučešća porodicama stradalih kazavši da poznaje neke od njih te je trebala ići u spomenutu školu.

-Užas i jeza me prolaze jer bi i moje dijete bilo sada u ovoj školi da nismo odlučili drugačije. Zahvalna na tome – napisala je na Instagram storyju.

A na njenu objavu nadovezao se jedan njen pratilac koji je napisao:

-Jel ti ti indirektno prozivaš ex svekra za strahotu koja nam se dogodila? Za ovo bi mogla/trebala da odgovaraš pred zakonom. Nije ni mjesto ni vrijeme za rješavanje ličnih, porodičnih problema preko žrtava/djece. Da te podsjetim da si dobro znala u kakvu porodicu ulaziš. Ćutala si godinama jer ti je odgovaralo. A i sad ideš po sudovima za te iste pare stečene “prljavo”. Kakvo licemjerstvo. Šteta, lijepa si žena!

Originalni tekst