Voditeljica Nikolina Pišek otputovala je na odmor na Maldove, odakle je objavila fotografiju sa plaže u minijaturnom kupaćem kostimu na pješčanoj plaži.

Pišekova je uz fotografiju i podijelila svoje misli o teškoj prethodnoj godini koja ju je zadesila kada je ostala bez supruga Vidoja Ristovića, koji je iznenada preminuo u 44. godini.


“Svima nam ponekad treba pauza. Od posla, izlazaka, obaveza, briga… Od izloženosti. Meni je trebala da sumiram, da se okružim sa svojima, da se grlimo i plačemo ako treba, smijemo se i slavimo ovo što imamo. I da se odmaknem od svega. S odmakom da pogledam na sve i nastavim dalje. Bila je ovo godina učenja, velikih padova, prekretnica, boli, razočaranja. Godina u kojoj sam shvatila da je život dar a ne privilegija, da su prava prijateljstva rijetkost, osjetila sam koliko boli izdaja i nepravda, i koliko mnogo mogu podnijeti”, napisala je između ostalog voditeljica.

“Godina kada sam se molila da što manje pate moja djeca, kada sam se smijala dok je duša krvarila i kada me je liječio svaki osmijeh koji bi dobila zauzvrat. Godina u kojoj je moja najmlađa kćerka preko noći odrasla. I svjesna sam da vjerovatno nikada neće shvatiti koliko me peče njena briga za mene, jer se u tome ogleda njen strah. A želim da se njih dvije ne boje nikada… Nismo željele da okrenemo novi list. A svako novo poglavlje otvara se s nekim razlogom”, dodala je Pišekova, pa otkrila u šta će vjerovati u novoj godini.

“Želim da vjerujem da su svi ljudi koji su svjesno otišli iz mog života napravili mjesta za neke druge, kvalitetnije… U ovoj godini želim plakati od ljepote i sreće. I znam da hoću. Već to i radim. Jer imam svoj krug meni najvažnijih velikih ljudi.

(express/pinkrs)

Originalni tekst