Nikola Rokvić je otkrio koliko mu je pomoglo to što je sin Marinka Rokvića, pevača koji je iza sebe imao veliku karijeru i popularnost.

Nikola smatra da ga je odrastanje uz Marinka sačuvalo od opčinjenosti scenom.

Odmalena sam na sceni. Mnogo mi je pomoglo u poslu kojim se bavim to što sam posmatrao oca i njegovu okolinu, kolege, muzičare, novinare, tekstopisce i sve ljude koji čine scenu. Tako da, kada sam kročio na nju, ništa mi nije bilo strano, ali ni senzacionalno. To me je, hvala Bogu, sačuvalo od opčinjenosti istom, pogotovo u mladim godinama kada sam doživeo popularnost, tako da sam verujem ostao pribran i normalan! – kaže Nikola i dodaje:

Foto: ATA Images

 

Popularnost nije za svakoga, ona je dobra ako znamo da se nosimo sa njom. Dobar instrument da utičemo dobro na ljude i da promenimo na bolje svet, koliko je do nas. Isto tako, imamo dosta primera koliko je uništila ljudi. Često kažem, da je bilo sreće da pojedini nikada nisu postali popularni, možda bi ostali normalni i zdravi ljudi.

Nikola je inače otkrio da uz pesme gaji uspomenu na pokojnog oca.

Uvek je u meni poseban osećaj kada čujem njegove pesme. Volim da ih pevam i ja, a sada kad više nije sa nama, još više to volim. Prija mi kada me porede sa ocem, a sada je na meni i Marku da čuvamo njegov opus i njegove numere prenesemo na mlađe generacije i našu decu – priznao je.


sledeća vest

Originalni tekst