Nikodijević: Uskoro novi punkt za vakcinaciju na Novom Beogradu

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da se danas očekuje rekordan broj vakcinisanih građana na Beogradskom sajmu, navodeći da ti to značilo da će vakcinu primiti između 7.000 i 8.000 građana.

Vakcinacija protiv koronavirusa na Beogradskom sajmu počela je i u hali broj 3 Foto: Srđan Ilić
Vakcinacija protiv koronavirusa na Beogradskom sajmu počela je i u hali broj 3 Foto: Srđan Ilić

"Svi punktovi rade s kapacitetom do 10.000 prijema dnevno. Do danas je u halama 3 i 11 vakcinisano više od 25.000 građana", naveo je Nikodijević za TV Prva

On je dodao da nema većih zadržavanja.

"Svi koji su se prijavili putem portala E-uprava biće vakcinisani. Zainteresovanost za vakcinaciju je izuzetno velika i uskoro će doći do preklapanja vakcinacije i revakcinacije, pa će nam biti potrebni duplo veći kapaciteti", rekao je Nikodijević, preneo je Beoinfo.

On je, govoreći o revakcinaciji, najavio otvaranje novih punktova.

"Prvi punkt će biti u Belekspocentru na Novom Beogradu. To je hala koja ispunjava sve potrebne uslove i biće pristupačna Zemuncima i Novobeograđanima. U toku je opremanje ove hale, a kroz nekoliko dana će početi sa radom. Drugi punkt koji opremamo je u Borči, gde imamo novu zdravstvenu ustanovu", precizirao je Nikodijević.

Dodao je i da očekuje da će Zavod za biocide na Banovom brdu, uskoro postati treći punkt.

Naveo je da će svi zainteresovani građani biti vakcinisani.

"Imamo 17 lokacija za vakcinaciju u domovima zdravlja, a trudimo se da sugrađani stariji od 75 godina prvi dobiju poruku i budu vakcinisani u njihovom izabranom domu zdravlja, koji je za njih pristupačniji od Sajma. Nijedan Beograđanin ne sme da ostane nevakcinisan samo zato što nije dobro informisan ili zato što nije mogao da se preveze do određenog mesta za vakcinaciju", rekao je Nikodijević.

Izvor: Beoinfo

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article