Glumica Kejt Blanšet je jedna od dama koja je sinoć zablistala na crvenom tepihu. Za ovu priliku je obukla crnu haljinu koju je već nosila dva puta.

foto: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sinoć je u Los Anđelesu održana svečana ceremonija dodele nagrada Udruženja filmskih glumaca (Screen Actors Guild Awards) – SAG nagrade, koja je okupila sam holivudski krem.


Priznanja za najbolje glumice dobile su Džesika Čestejn, Mišel Jeo, Dženifer Kulidž, Džejmi Li Kurtis i Džin Smart, dok su od glumaca nagrađeni Džeremi Alen Vajt, Džejson Bejtman, Sem Eliot, Ke Huj Kvan i Brendan Frejzer.

Kako to obično biva, najzanimljivije je bilo na crvenom tepihu, gde su poznate dame pokazale svoj modni stil, a sudeći prema komentarima nakon dodele, sinoć je bilo veče bez modnih promašaja

Dame su uglavnom nosile kreacije klasičnog dizajna i u duhu starog Holivuda. 

Jedna od dama koje su zablistale na crvenom tepihu bila je i Kejt Blanšet.

Ona je poznata po svom besprekornom stilu, ali i po tome da vole da “reciklira” modne kombinacije.

To nam je pokazala i nedavno na BAFTA nagradama, kada je obukla crnu haljinu koju je dizajnirao Džon Galijano, a koju je prvi put nosila na dodeli Oskara 2015. godine.

Ovog puta Kejt Blanšet je obukla haljinu koju je već nosila na dodeli Zlatnog globusa 2014. godine i na Filmskom festivalu u Kanu 2018. godine.

Kejt Blanšet na dodeli Zlatnog Globusa 2014. godine.
Kejt Blanšet na dodeli Zlatnog Globusa 2014. godine.foto: MPNC / Backgrid USA / Profimedia

U pitanju je crna čipkana haljina Đorđa Armanija prepuna detalja i napravljena od prozirne tkanine i prefinjene čipke sa visokim vratom i rukavima.

Drugi put kada je obukla haljinu, izmenu je načinila frizurom i drugačijim odabirom minđuša.

Kejt Hadson na Kanskom festivalu 2018.godine.
Kejt Hadson na Kanskom festivalu 2018.godine.foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ovog puta, glumica je zajedno sa svojom stilistkinjom Elizabet Stjuart odlučila da napravi atraktivniju varijantu i drastičnu promenu na haljini, pa je ugradila i crni šljokičasti steznik preko cele haljine i skratla rukave. 

Uz ovu haljinu se odlučila sa romantičan, talasasti dugi bob i ružičasti mejkap.

Haljinu maltene je izmenila do neprepoznatljivosti, ali moramo da priznamo da je utisak savršen. Ova haljina joj je istakla figuru peščanog sata i besprekornu liniju, a ovo je bilo jedno od najatraktivnijih izdanja lepe glumice u poslednje vreme.

Originalni tekst