Vesna je ispričala da je najvažnije reciklirati patnju i iz toga napraviti nešto veliko, kao što ona radi sve ove godine.

Vesna de Vinča je otkrila da je devedesetih bila jedini ženski ratni izveštač, zbog čega i dan danas ne može da zaboravi jezive prizore stradalih i ranjenih ljudi. 

Foto: Printscreen/Instagram

 

– Traume su strašne, rat je nešto užasno i nikome nije potreban. Ono što sam saznala o sebi je da nikada nisam izašla iz rata ali čini mi se da to recikliram. Najvažnija stvar u Srba je reciklirati patnju. To je za mene ustvari najveća mudrost i iz te patnje napraviti nešto veliko. Mislim da je patnja jedan veliki izvor kreacije, iz nje može mnogo dobro da izađe, ako se ta reciklaža dobro sprovede. Međutim, ona može i da ubije – rekla je Vesna.

Vesna se zatim osvrnula na trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji i istakla da je jako tužna zbog stanja u kom se nalazi naš narod. 

Foto: Novak Đurović

 

– Posle dugo vremena se nalazim na Kosovu i Metohiji, došla sam ovde pre svega kao rođak i kao prijatelj. Ne znam šta bih rekla, plače mi se eto. Prosto…vidim koliko je napora i koliko je snage potrebno da se živi ovde i da se izdrži – rekla je Vesna.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs

Originalni tekst