Kazahstanska teniserka, Julija Putinceva plasirala se u osminu finala Vimbldona, pošto je posle tri seta pobedila prvu teniserku sveta Poljakinju Igu Švjontek 3:6, 6:1, 6:2.

НИКАД ВИШЕ НЕЋУ НАПРАВИТИ ОВАКВУ ГРЕШКУ: Прва тенисерка света признала после тешког пораза

Foto: Profimedia

Poljska tenisrka, Iga Švjontek nije krila razočarenje nakon eliminacije sa Vimbldona.

– Napravila sam veliku grešku. Posle trijumfa na Rolan Garosu nisam se dovoljno odmorila. Moj tank je bio sada potpuno prazan. I ja sam se iznenadila koliko sam bila bez snage  – uverena je Poljakinja da je ovaj meč trećeg kola izgubila mnogo pre nego što je izašla na teren.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Iga Švjontek je na Garosu osvojila četvrtu titulu, a do Vimbldona nije odigrala nijedan turnir na travi. Kada se zna da joj je to najslabija podloga, jasno je da pripreme nije odradila kako treba.

– Nikada više neću napraviti ovakvu grešku. Posle tako naporne sezone na šljaci morala sam mnogo bolje da se oporavim meč i mislim da je to razlog za ovako slabu igru – rekla je Švjontek.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Foto: Profimedia

Poljska teniserka nije mogal da nađe svoju igru protiv Putinceve, ali sve je pošlo kako ne trena posle prvog seta.

– Osećala sam da mi pada energija, da ne mogu da se vratim. Kako je sezona na travi gotova, ne želim o tome mnogo da razmišljam. Jedno je sigurno, teniski meč je igra dve teniserke, a ja sam joj dozvolila da se u drugom setu potpuno vrati. Maksimalno je iskoristila šansu – rekla ej Švjontek.

Iako je Vimbldon, Švjontek  najslabiji gren slem turnir. Na Vimbldonu je samo jednom igrala u četvrtfinalu, ipak Iga veruje da če i njega pokoriti.

– Da igram ovde ponovo za dva meseca, verovatno bih bila bolja, odlučnija i koncentrisanija. Ali tek za godinu dana ću opet ovde biti i ko zna šta će se dotle desiti. Ja na svaki turnir dolazim veoma odlučna, ali ovo je najteži deo sezone jer menjamo podloge. Meni je teže jer ja dolazim sa moje najbolje podloge, sa šljake, na drugu na kojoj moram mnogo više da se borim – rekla je Švjontek.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre – Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst