PjevaicaZejna Murkikae da su joj razni menaderi nudili karijeru preko kreveta, ali da nikad nije sebi dozvolila da ide ispod svog dostojanstva.

Nudili su mi se menaderi i sponzori, htjeli su da uloe u mene, ali uvijek to ima neku pozadinu i cilj. Nisam htjela preko kreveta da gradim karijeru, kao neke pjevaice. Pjevaice su prihvatale to akom i kapom, pa se podrazumijeva da, ako ste na estradi, morate da se povinujete nekome. Nisam tako htjela da radim, sve sam morala sama. Odmah da se ogradim, kada bismo moja kerka i ja bile na ivici egzistencije, moda bih i prihvatila neiju pomo, ali dokle god mogu da zaraujem, ta opcija otpada tvrdi pjevaica.

Zejna tvrdi da kerku nikada nije zapostavljala zbog posla, ak ni u trenucima kad je imala brdo obaveza.

Ovim poslom se dugo bavim i uvijek sam se trudila da kerku ne zapostavljam zbog posla. Voljela bih da imam petoro djece, ali to je lako rei. Nisam roena u bogatoj porodici, nemam sponzore, koji me guraju, tako da je moj put bio teak od poetka. Sve sam sama radila, zaraivala i mnoge kolege se ude kad pokaem koliko sam sigurna u sebe. Sve to doe i s godinama rekla je Zejna.

(Express / Pink.rs)

Originalni tekst