PRIPADNICI Uprave carina Republike Srbije su na prelazu Bezdan zaplenili veće količine snusa. Kako su upozorili, ovaj duvanski proizvod je često uvod u stvaranje zavisnosti među mladima.

НИЈЕ ДУВАН НИ ДРОГА, АЛИ ЈЕ СВЕ ПОПУЛАРНИЈИ КОД КРИЈУМЧАРА: Велика заплена на Бездану - Млади често нису свесни да је ово увод у зависност

Foto: Instagram/carina_srbije

– Niti je duvan, a nije ni droga, postaje sve popularniji među mladima koji često nisu svesni da je njegovo korišćenje uvod u nikotinsku zavisnost… Reč je naravno o snusu, koji zbog popularnosti na tržištu postaje zanimljiv i krijumčarima – piše na Instagram nalogu Uprave carina.

Dodaju i da je 25 kutija snusa pronađeno sinoć na Bezdanu, dobro sakriveno u dva kombija, u šta se možete uveriti i na fotografijama ispod.

U januaru ove godine, nakon paničnih izveštaja o drogi koja se pakuje tako da izgleda kao žvake ili bombone, oglasio se MUP Srbije, objašnjavajući da je u pitanju bio snus.

– Snus je duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga – naveli su tada iz MUP-a.

Oni su dodali da je potrebno da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju.

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti vezanih za borbu protiv droga. Molimo roditelje, kao i ostale građane da pre deljenja ovakvih informacija posredstvom društvenih mreža iste dostave najbližoj policijskoj stanici – poručili su iz MUP-a u januaru.

BONUS VIDEO: KRVAVA TUČA U ROŽAJAMA – Nožem povređene tri, uhapšene dve osobe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UPOZORAVAM SVE: Ukrajinski ministar najavio pozive Ukrajini da pregovara sa Rusijom

JE L GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

JE L’ GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

PRE nego što je presudio sebi, serijski ubica iz pakla Nermin Sulejmanović (35) zavio je juče Gradačac u Bosni i Hercegovini u crno. Najpre je, prenoseći uživo na “Instagramu”, pred očima rođene ćerkice, ubio svoju nevenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, koju je prethodno zlostavljao, jer ga je prijavila za nasilje. Na jezivom snimku čuje se dečji plač, dok se na sve strane videla krv.

12. 08. 2023. u 07: 18

Originalni tekst