Niggorovo prokletstvo ili slučajnost ili pak, vradžbine ali dugi niz godina ovog pozitivnog i talentirog repera i hiphopera prati neki niz tuge!

Igor Lazić Niggor, nekadašnji član crnogorskog popularnog benda “Monteniggersi” (Duško Nikolić, Nebojša Saveljić i Niggor) tvrdi da je krenulo po zlu nakon što je preminuo Duško od leukemije, u njegov grob ubacio zajednički CD “Tajna marenda”. Vidovnjak mu je naglasio da je sa tim sahranio i sebe i karijeru. Nije se, na sreću, to desilo. No, tragedije jesu.

U saobraćajki su poginula njegova tri prijatelja, među kojima i Nebojša. To ga je “slomilo”. Nestao bend! A onda u saobraćajnom udesu on preživi a njegova djevojka pogine. Slušali pjesmu sa završnicom, “hoćemo li preživjeti”. Nižu se njegovi pretužni momenti. Smrt oca, i on kao žrtva udesa. Umire Niggoru bratična (13) u snu. Potom, majka. I onda Niggor, kao da je shvatio da treba krenuti sa stvaranjem, pjesama sa pozitivnom tematikom, ritmom tipa, “So i tekila”…

Oženio se, no, djece nema a za usvajanje djeteta ima uslove. Isto tako ovaj sjajan i kršni Crnogorac i dalje ide naprijed. Stvara muziku, pjesme, nastupa. Učesnik je prošlogodišnjeg izazova “Survivor”. Pokazao da je još uvijek vispren i snažan. Prkosi duševnoj boli i neizbrisivoj tuzi, za gubitkom voljenih osoba.

Kao da se obistinilo predskazanje stihova u njegovim pjesmama. “Srešćemo se na nebu”!

J. Durić

Originalni tekst