Međutim, to je brzo demantovao osječki gradonačelnik Ivan Radić na svom Fesjbuk profilu i dodao da podržava odluku svog kolege iz Pule.

printscreen

Ana i Keba je trebalo da nastupe u Puli

Iz medija saznajem kako je naš grad predstavljen kao zamenska, ali sigurna opcija za organizaciju turbo folk koncerta (iako, za ovu temu manje važno, ugovor s dvoranom nije potpisan). S obzirom na to identitet grada koji razvijamo i kom stremimo, ovakva “promocija” zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim uticati na to što će ko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti – napisao je Radić.

Objasnio je da je svestan da ovakva odluka donosi rasprave što treba dopustiti, a što ne, i kako u tim odlukama izbeći subjektivni uticaj ličnih afiniteta i slično. Sva su ta pitanja, kaže, legitimna. Naglasio je da možda sada nemaju sve te odgovore, ali imaju odgovor što ne žele u svom gradu.

Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motivisan ovom situacijom, svom timu daću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoevropske metropole koju gradimo – rekao je Radić.

Međutim, dok gradonačelnik ne želi “srpske cajke” u Osijeku, srpska pevačica Milica Pavlović nastupila je na studentskoj brucošijadi u Osijeku i napunila celu dvoranu ‘Zrinjevac’, a atmosfera je bila vesela. Publika je s njom pevala njene pesme i plesali su u turbofolk ritmu, piše 24sata.hr.

BONUS VIDEO:

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst