Kejt Midlton je još jednom pokazala zašto je smatraju kraljicom stila 

foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Danas se obeležava prvi Dan Komonvelta kralja Čarlsa kao monarha. To je proslava Zajednice nacija, a članovi kraljevske porodice istorijski prisustvuju službi u Vestminsterskoj opatiji.

Kraljevski članovi bili su danas u punom sastavu. Kralja Čarlsa pratili su kraljica Kamila, princ Vilijam, Kejt Midlton, princeza Ana, princ Edvard i Sofi, vojvotkinja od Edinburga.

Čarls bi trebalo da održi govor tokom ceremonije, prvi za službe Dana Komonvelta. Nakon toga, kralj je u Bakingemskoj palati priredio prijem za lidere Komonvelta.

– Dan Komonvelta bio je veona značajan dan za moju voljenu majku, pokojnu kraljicu — dragocena prilika da proslavimo našu porodicu Komonvelta, čijoj službi je posvetila svoj dug i izuzetan život – rekao je Čarls.

– Nasledivši Njeno Veličanstvo na mestu šefa Komonvelta, crpim veliku snagu iz njenog primera, zajedno sa svim onim što sam naučio od izuzetnih ljudi koje sam upoznao tokom toliko godina – istakao je Čarls.

Za tu priliku lepa princeza od Velsa, Kejt Midlton nosila je safirne minđuše sa dva crna kamena koje su ranije bile u vlasništvu princeze Dajane. Prethodno je ove iste minđuše nosila i tokom svoje posete Bostonu krajem prošle godine.

Kejt Midlton još jednom je pokazala zašto je zovu kraljicom stila
Kejt Midlton još jednom je pokazala zašto je zovu kraljicom stila foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Činilo se da Kejt nosi broš sa tri pera kraljice Aleksandre, poznat i kao broš sa perjem princa od Velsa.  Kejt je jednom rukom sve vreme dok je hodala pored supruga, princa Vilijama držala šešir zbog vetra koji je pretio da ga oduva s njene glave. 

Kejt Midlton i princ Vilijam su savršeno bili modno uklopljeni jer su oboje izabrali teget-plavu boju za taj dan. Čuveni kreator Erdem je dizajnirao prelepi sako i suknju za princezu od Velsa.


Ona se u poslednje vreme opredeljuje za jednostavne jednobojne odevne kombinacije, pa su ovaj gornji deo i suknja sa belim detaljima mala promena u njenom stajlingu koju su svi primetili.

Kejt Midlton i princ Vilijam su bili savršeno modno usklađeni
Kejt Midlton i princ Vilijam su bili savršeno modno usklađeni foto: Jordan Pettitt / AFP / Profimedia

Celu kombinaciju upotpunila je, za nju već prepoznatljivim teget salonkama sa viskokom štiklom i malom pismo tašnom u istoj nijansi plave boje.

Princ Vilijam se nije mnogo igrao stajlingom, već je kao i uvek bio sveden, u teget odelu, a belom košuljom i plavom kravatom, savršeno se uklopio uz svoju suprugu Kejt Midlton. 

Originalni tekst