Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz „belog sporta“ burno reaguju. Jedan od njih je Tenis Sandgren.

НЕВЕРОВАТНА НЕНОРМАЛНОСТ У АФЕРИ ЈАНИК СИНЕР! Чувени тенисер указује на потпуно лудило у допинг случају најбоље рангираног тенисера света

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Siner je komotno nastavio da se bavi tenisom i pored dva pozitivna rezultata na doping testiranjima, a ovog utorka je oslobođen optužbi jer je odbrana uspela da nadležne ubedi da je za sve kriv fizioterapeut.

On je, eto, nepažnjom, koristio za svoje potrebe kremu koja sadrži zabranjeni steroid, a onda tako umazanim prstima masirao Sinera koji je, navodno, baš tada „imao više otvorenih rana na telu“. I „tako je nedozvoljena supstanca ušla u organizam italijanskog tenisera“. Bar je to bila odbrana koja je urodila plodom.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
–> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! —

Međutim, Sandgrenu je jedna stvar zapala za oko:

„Usput, ovo što ću nasvesti je najveći problem.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
–> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! —

Siner je suspendovan u dva različita navrata i ta suspenzija mu je ukinuta PRE nego što je Tribunal (koji donosi konačnu odluku) uopšte uspostavljen.

Ovo je jedan skroz ludi, dvostruki standard, jer se u svakoj drugoj takvoj situaciji za koju znam u tenisu – zahtevalo od sportiste da bude van igre (suspendovan) dok tribunal ne donese odluku.

Ko je uopšte gospodin Mark Hovel (koji je potpisao odluku o tome da Siner može da igra i pre formiranja Tribunala) i kako on sada odjednom ima moć da jednostrano oslobađa igrače odgovornosti?“, pita se Sandgren.

This is what the biggest problem is BTW

Suspended on 2 different occasions and it was lifted BEFORE the tribunal was put in place

This is a crazy double standard as every other occasion I’m aware of in tennis requires the athlete to sit out UNTIL the tribunal makes a ruling… https://t.co/toA4rm6QCx pic.twitter.com/wDEuB54sKG — Tennys Sandgren (@TennysSandgren) August 20, 2024

Podsetimo, Siner je izgubio 400 ATP bodova i 300.000 dolara, ali iako je u pitanju unošenje nedozvoljenih supstanci, on i dalje ima pravo da igra jer je utvrđeno „da nije namerno to uneo u organizam“.

O tome su vas „Novosti“ već izvestile u tekstu „Janik Siner dvaput pao na doping testu, ali mu dozvoljeno da igra!„. Tu vas čeka podrobna analiza i kada i kako je došlo do korišćenja nedozvoljenih susptanci, i kako se Italijan branio i koja je to (privatna) firma donela odluku da je nevin.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst