(Beta) – Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je da rat protiv Hamasa „ne sme biti zaustavljen“ dok Izrael ne postigne tri glavna cilja, odnosno dok  „ne eliminiše Hamas, vrati taoce i osigura da Gaza neće više biti pretnja“ za tu zemlju.

U saopštenju koje je sinoć objavio njegov kabinet, premijer je najavio da Izrael „Hamasu neće dati nikakav imunitet“ i da se borbe vode kako bi se „obnovila bezbednost i na jugu i na severu“.

„Do tada i u tu svrhu, morate sve staviti na stranu i nastaviti borbu zajedničkim snagama dok se ne postigne potpuna pobeda“, poručio je Netanjahu.

Izraelski vojni portparol kontra-admiral Daniel Hagari izjavio je u međuvremenu da je vojska uništila Hamasovu vojnu mrežu na severu Pojasa Gaze, ali je dodao da je bilo potrebno vreme da se to pistigne.

„Nema prečica kada se radi o borbi protiv terorizma“, rekao je Hagari, objasnivši da je bilo potrebno tri meseca da se pobedi Hamas na severu Gaze.

On je upozorio da će uprkos pobedi, po svoj prilici, biti sporadične raketne vatre na Izrael iz tog područja, a izraelska vojska će, kako je rekao, „nastaviti da produbljuje ono što je postigla“, preneli su izraelski mediji.

Post Views: 13

Originalni tekst