FoNetdanas 22:58

Netanjahu: Poziv Emanuela Makrona da se uvede ambargo na isporuku oružja Izraelu sramotan 1foto: BETAFOTO/(Abir Sultan/Pool Photo via AP, File)

Poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona da se uvede ambargo na isporuku oružja Izraelu je sramotan, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Danas se Izrael brani na sedam frontova od neprijatelja civilizacije, naveo je Netanjahu, misleći na Gazu, Liban, Zapadnu Obalu, Jemen, Siriju, Irak i Iran.

Dok se Izrael bori protiv snaga varvarstva koje predvodi Iran, sve civilizovane zemlje trebalo bi čvrsto da stoje na našoj strani, ali predsednik Makron i drugi zapadni lideri sada pozivaju da nam se uvede embargo na oružje. Sram ih bilo, kazao je Netanjahu, prenosi Times of Izrael.

On je istakao da Iran ne uvodi embargo na isporuku oružja svojim saveznicima, dok zemlje koje se, navodno, protive toj terorističkoj osovini pozivaju na embargo na isporuku oružja Izraelu, što je velika sramota.

Izrael će pobediti sa ili bez njihove podrške, a njihova sramota će trajati dugo nakon naše pobede u ratu, poručio je Netanjahu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Originalni tekst