Hezbolah poriče odgovornost za smrtonosni napad na fudbalski teren na Golanskoj visoravni u kojem je poginulo 11 dece i tinejdžera. Bela kuća je osudila ‘strašan’ napad, dok lokalni lideri u severnom Izraelu zahtevaju hitan vojni odgovor.

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua izdala je u subotu uveče saopštenje u kojem osuđuje smrtonosni raketni udar na druzski grad Majdal Šams na Golanskoj visoravni, rekavši da će Hezbolah „platiti visoku cenu za ovaj napad, sa kojim tek treba da se suoči“, prenosi N1.

IDF je okrivila Hezbolah za napad u kojem je ubijeno 11 dece i tinejdžera, ali je militantna libanska grupa negirala da je odgovo

Glavni portparol Hezbolaha Mohamed Afif rekao je za Asošijeted pres da ta grupa „kategorički poriče da je izvršila napad na Majdal Šamsa“.

Neobično je da Hezbolah negira napad.

„Naša podrška bezbednosti Izraela je gvozdena i nepokolebljiva protiv svih terorističkih grupa koje podržava Iran, uključujući libanski Hezbolah“, rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće u saopštenju.

Kancelarija privremenog premijera Libana Nadžiba Mikatija izdala je saopštenje u kojem „osuđuje akte nasilja i napada na civile“ i „poziva na hitan prekid neprijateljstava na svim frontovima“.

U saopštenju se ističe da „ predstavlja flagrantno kršenje međunarodnog prava i da je nespojivo sa principima čovečnosti“.

Post Views: 1

Originalni tekst