(Beta) – Predsednik pokreta „Mi-snaga naroda“ Branimir Nestorović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokrčio Kosovu put u NATO.

Nestorović je rekao da je članstvo Kosova u Parlamentarnoj skupštini NATO posledica prihvatanja Francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa.

„Potpisivanjem prvog Briselskog sporazuma i prihvatanjem Francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prokrčio Kosovu put u NATO i ostale međunarodne organizacije. Prijem Kosova u Savet Evrope je odložen do jeseni jer bi bilo mnogo da se u istoj nedelji usvoji Rezolucija o Srebrenici i da Kosovo postane član SE“, rekao je Nestorović.

On je podsetio da je aktuelna vlast u Beogradu prištinskim vlastima predala sudstvo, policiju, katastar, elektro-energetski sistem, jezero Gazivode… 

Dodao je da je nerazumno da se usvajanje Rezolucije o Srebrenici predstavlja kao velika pobeda srpske diplomatije.

„Iz dana u dan ova vlast trpi poraze na Kosovu i Metohiji. Prištini je sve predato, a više nema ni dinara. Kosovo će postati član NATO da bi se sprečila reintegracija u Srbiji. Ova vlast poraze proglašava za pobede, a krivicu za katastrofalne posledice njihove vladavine prebacuje na opoziciju. Za mene čak tvrde da sam na Rokfelerovoj listi plaćenika“, kazao je Nestorović.

On je podsetio da je aktuelna vlast u Beogradu prištinskim vlastima predala sudstvo, policiju, katastar, elektro-energetski sistem, jezero Gazivode…

„Uz saglasnost Beograda ukinuti su srpske registarske tablice, platni promet, srpska dokumenta, srpski pozivni broj i uspostavljen je pravno-administrativni sistem prištinskih vlasti na severu Kosova. Beograd se obavezao da će da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Kosova i da neće sprečavati prijem Kosova u međunarodnim organizacijama“, kazao je Nestorović.

Kosovo je dobilo status pridruženog člana u Parlamentarnoj skupštini NATO na sastanku Skupštine u Sofiji u Bugarskoj.

Većina zemalja članica podržala je ovu odluku, 14 je bilo uzdržano, a protiv je glasala samo Mađarska, objavili su prištinski mediji.

Post Views: 36

Originalni tekst