Poslanici liste „Mi – Glas iz naroda“ Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić saopštili su da je tačno da su u utorak napustili sastanak osnivača tog udruženja građana, ali ne i pokret, kako je prethodno saopštio deo osnivača te organizacije, jer pokret tek treba da se registruje po zakonu o političkim strankama.

Nestorović i Pavić su u saopštenju naveli da je napuštanju sastanka u Pančevu prethodila „izuzetno neprijatna i neprihvatljiva dešavanja koja su dovela do tog raspleta“, kao i da je u saopštenju dela osnivača izneta nepotpuna sliku dešavanja na sastanku u Pančevu, a da brzina njegovog izdavanja navodi na sumnju u prave motive, prenosi N1.

U saopštenju Nestorovića i Pavića navodi se da je u petak, 16. februara, posle organizacionog skupa u Pančevu, Dragan Stanojević pokušao da isprovocira Pavića tako što mu je pretio fizičkim nasiljem na javnom mestu i lično ga uvredio.

Stanojevićeva pretnja fizičkim nasiljem samo je potvrda da tu nečega ima i da postoji opasnost da integritet pokreta bude doveden u pitanje, ukazali su Nestorović i Pavić i dodali da je na sastanku u utorak Pavić otvorio sastanak tako što je ostalima izneo detalje neuspele Stanojevićeve provokacije u Pančevu, uz stav da on više ne može da sarađuje sa nekim kao što je Stanojević ni po jednom osnovu.

Kako se dalje objašnjava, Nestorović se složio sa Pavićem i izneo još neke detalje iz razgovora sa njihovom „uskoro bivšom knjigovodstvenom firmom, kao i još neke negativne ocene Stanojevićevog delovanja“ i naveo da nova stranka pod nazivom Pokret Mi – Glas iz naroda treba da ima predsedničko ustrojstvo i da on treba da ima predsednička ovlašćenja jer je poneo nesrazmeran teret kao nosilac liste i njeno je najprepoznatljivije lice.

U tom stavu ga je, kako tvrde, podržao Pavić, zajedno sa Sinišom Ljepojevićem, ali ostala četiri osnivača su glasala protiv stava Nestorovića, što je, uz neadekvatnu reakciju ostalih osnivača na neuspelu provokaciju Stanojevića, dovelo do odluke Nestorovića i Pavića da napuste sastanak, ali ne i pokret, kao što je navedeno u saopštenju „onih koji očigledno pokušavaju da ga prisvoje“.

„Pokret tek treba da se registruje po zakonu o političkim strankama, tako da on formalno trenutno ne postoji“, ukazali su Nestorović i Pavić i naveli da su smatrali da rukovodeći organ treba da se proširi za bar još troje kvalitetnih ljudi i protivlili se lažnom i neadekvatnom predstavljanju, uz napomenu da se Stanojević predstavljao kao „politolog“, iako ne poseduje takvu diplomu.

Kako prenosi N1, Nestorović i Pavić su dodali i da su bili izuzetno nezadovoljni nedovoljnom odgovornošću Branka Pavlovića u izboru Aleksandra Jerkovića kao nosioca liste za Beograd i posledica koje je taj katastrofalni izbor imao po njihovu izbornu listu i reputaciju.

Oni tvrde da je Pavlović počeo da unosi nezdravu atmosferu u organizaciju, sa daljim pokušajima kadriranja na svoju ruku i kvarenja odnosa sa nekim od ključnih ljudi, kao i isturanjem ličnosti povezane sa zapadnim NVO.

Jasno je da tokom kratke izborne kampanje, lista Mi – Glas iz naroda ne bi mogla da pređe cenzus da nosilac liste nije bio Nestorović, koji je i dalje potpisnik sporazuma grupe građana o izlasku na izbore, zajedno sa Pavićem i još nekoliko poslanika, navodi se u saopštenju i dodaje da će o daljim formalnim i praktičnim koracima uskoro obavestiti javnost.

Prema podacima Agencije za privredne registre, organizacija „Mi – Glas iz naroda“ registrovana je kao udruženje građana, osnovano 1. septembra 2023. godine. Oblast ostvarivanja ciljeva „Mi – Glas iz naroda“ je „politička, privredna, društvena i kulturna“.

Kao pravni zastupnik u APR je upisan Dragan Stanojević iz Priboja, a sedište udruženja je u Ulici Leposave Vujošević na Čukarici.

Podsećamo, danas ranije Pokret „MI – Glas iz naroda“ saopštio je na svoj sajtu da je u toku procesa preobražaja pokreta „došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, da su i dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić u utorak demonstrativno napustili Pokret „MI – Glas iz naroda“.

Post Views: 16

Originalni tekst