Nemoguće je nabrojati sve uloge Nenad Jezdića na filmu, televiziji i pozorištu, ali je isto tako nemoguće naći neku u kojoj nije publiku oduševio. Ovih dana gledamo ga u seriji "Državni službenik", uskoro ćemo ga videti kao jednog od glavnih junaka u seriji "Kamiondžije", a 29. oktobra je premijera filma "Vikend sa ćaletom", u kome Nenad Jezdić igra glavnu ulogu.

MILAN MARIĆ ISKRENO O LJUBAVNOM ŽIVOTU: Ja sam čovek koji UVEK VOLI! A evo šta je rekao o KOLEGINICAMA…

MILAN MARIĆ ISKRENO O LJUBAVNOM ŽIVOTU: Ja sam čovek koji UVEK VOLI! A evo šta je rekao o KOLEGINICAMA...

GORDAN KIČIĆ ISKRENO: Od SEDENJA, čekanja i KUKANJA niko ništa NIJE URADIO!

GORDAN KIČIĆ ISKRENO: Od SEDENJA, čekanja i KUKANJA niko ništa NIJE URADIO!


MILAN MARIĆ ISKRENO O LJUBAVNOM ŽIVOTU: Ja sam čovek koji UVEK VOLI! A evo šta je rekao o KOLEGINICAMA...


MILAN MARIĆ ISKRENO O LJUBAVNOM ŽIVOTU: Ja sam čovek koji UVEK VOLI! A evo šta je rekao o KOLEGINICAMA…

sledeća vest

Na pozorišnim daskama publika će uživati u njegovim rolama u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je odnedavno član. Za Ljubav i zdravlje Nenad Jezdić govori o ljubavi: šta je za njega ljubav i kako je on preliva na sve ljude oko sebe, na sve što radi… Možda najbolje objašnjenje ljubavi Jezdić daje kroz opis uloge u svom najnovijem filmu "Vikend sa ćaletom" reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića.

OLJA LEVIĆ O ULOZI MILE U POPULARNOJ SERIJI: Sudbina se i sa mnom poigrala!

OLJA LEVIĆ O ULOZI MILE U POPULARNOJ SERIJI: Sudbina se i sa mnom poigrala!

ARNOLD ŠVARCENEGER HITNO OPERISAN! Isplivala fotka poznatog glumca iz BOLNIČKE POSTELJE – evo kako se sada OSEĆA! (FOTO)

ARNOLD ŠVARCENEGER HITNO OPERISAN! Isplivala fotka poznatog glumca iz BOLNIČKE POSTELJE - evo kako se sada OSEĆA! (FOTO)

Mnogo vam je stalo do ovog filma…

– Meni je uvek mnogo stalo do svega. Meni je sad veoma stalo do ovog razgovora sa vama, meni je stalo do ovog filma, do Baneta Vidakovića… Ja samo tako mogu da funkcionišem. U svemu u čemu učestvujem – mnogo mi je stalo. Jer da nije – bio bih lažan, a ako sam lažan i neistinit, onda nisam u toj meri ljubavi u kojoj hoću da budem. Ljubavi prema svom poslu, prema kolegama, prema profesiji, prema sagovornicima, svom narodu, celom svom narodu… zemlji.

Ista sreća, dva čoveka

"Kamiondžije" uskoro uvoze svoje kamionče na RTS… Kako je bilo raditi ovu seriju?
– Bila su to tri meseca intenzivnog rada, dobrog partnerstva sa Tihomirom Stanićem, dobrog razumevanja sa rediteljem Filipom Čolovićem… Imali smo nemoguću misiju da 20 epizoda snimimo u kratkom vremenskom periodu. Ono što moram da kažem jeste da nije to nikakav rimejk. Ne želimo i nikada ne možemo da se dopadnemo publici na način na koji su to uradili velikani našeg glumišta Miodrag Petrović Čkalja i Pavle Vuisić. Ovu su neki posve drugi likovi koji se naslanjaju na taj jedan univerzalni odnos različitosti, likovi koji se zarad zajedničkog cilja, radosti i sreće nađu na istom mestu i na istom putu.

Zašto je važno da pogledamo film "Vikend sa ćaletom"?
– Ako smo slovesno biće, a jesmo, ako živimo da bismo voleli i budemo voljeni, onda je ovaj film lepa otkrivalica ljubavi i onoga gde su ti blokatori ljubavi. Zašto u sopstvenim predrasudama blokiramo ljubav i puteve tog susretanja koje je veliko i bitno. Moj lik Kašika je prek lik, sa one strane je zakona. Taj njegov prek karakter će se užasno otvoriti u 72 sata koje će provesti sa svojim sinom kog nije video pet godina. Ta 72 sata će učiniti da konačno da ljubav iz sebe i da primi ljubav – to je bilo nešto najizrazitije i nešto najrečitije što sam pročitao u scenariju Miroslava Momčilovića. Na prvo čitanje to me je učinilo glumački alavim, da se na neki svoj način izborim za ovu ulogu. Okolnosti su ukazivale, u prvim danima stvaranja ovog filma, da ću ostati bez ove uloge, i ja sam zahvalan Mići Momčiloviću, scenaristi i reditelju, što smo kroz nekih 15 čitajućih proba došli do toga da ja treba da igram u ovom filmu.

Volite Kašiku? Dopada vam se taj lik?
– Ovo je ozbiljna ljudska, sadržajna, duhovita drama. Ovo je iskonska priča o vezi oca i sina, o tome šta je, kakva je, kolika je zapravo snaga ljubavi i koliko treba da dozvolimo da nas ljubav menja i da nas ljubav čini pristupačnijom drugima. Kašika je emotivno sadržajan čovek i ja zapravo ljude sa one strane zakona nikada nisam ni smatrao nekim strašnim ljudima. Suštinski ništa lepše u životu nije nego kada je čovek emotivan. Čovek je najsadržajniji kada je iskren i kada je emotivan. A ono što je zapravo najvažnija i najveća dragocenost u ovom filmu jeste to što su se istinski sreli otac i sin. Jedan moj veliki prijatelj jednom je rekao da je reč sreća nastala iz reči "srešćenije", a "srešćenije" je sretanje. To je, čini se, epilog naših života – da se srećemo, da se istinski emotivno susretnemo jedni sa drugima.

Uloga vam je baš "legla"?
– Meni uloga savršeno odgovara, stil reditelja mi savršeno odgovara, ta njegova pritajena emotivnost. Našao je put do onoga što sve nas čini ovakvima kakvi jesmo. Nas samo emocije otvaraju i zatvaraju. Koliko smo mi emocionalno sadržajni ili nesadržajni toliko ćemo biti odbačeni ili prihvaćeni od ljudi. I to je mera stvari. Ali, naravno, vi novinari umete da se poigravate sa tim. Vi jeste sila, zaista. Silni ste postali jer formirate javno mnjenje, jer se borite za jedan formalni oblik izveštavanja. A suština je samo ljubav… A i vi ste se pozvali na ljubav.

Jesam. Razgovaramo za "Ljubav i zdravlje"…
– E, ali ljubav podrazumeva istinu. Ljubav ne može da egzistira ako nije istinita. Zašto što ste se vi pozvali na to, onda ja vama govorim: bavite se istinom i samo istinom i ničim drugim. To će biti sasvim dovoljno da svi postanemo istinitiji.

I da se onda više volimo? Da se "sretnemo"?
– Baš tako. Ali kada se kaže susretanje, to nije ono susretanje kada se sretnete sa nekim pa ga pitate "gde si, šta radiš", a on kaže: "dobro sam"…

Da li verujete svakom ko kaže "dobro sam", ili ipak pomislite da neće da kaže kako mu je zapravo…
– To je sad opet pitanje tuđe istine. Ne mogu da zađem u tuđu istinu ili tuđu laž. Kada se kaže "srešćenije" i "susret", misli se na susret čoveka i čoveka sa emocijama i ljubavlju koja mu je data. To je istinsko susretanje, sve drugo je laž.

Da li mislite da nam nedostaje empatije, da zapravo i ne znamo kako je ljudima oko nas… Šta da radimo da to vratimo?
– Bavite se istinom. Nemam ja drugi način. Nemojte se baviti senzacijama, nemojte se baviti negativnom projekcijom… Ne samo vi novinari, nego svi. Negativna projekcija podrazumeva da vaše slabosti projektujete na druge kao njihove. Zapravo, narod je podeljen, i to je najbolnije i najtužnije. Narod mora da u svom emocionalnom sastavu nađe način kako da razume i ono što jeste njegova suprotnost. I to kad se desi – to su trenuci velike promene, duhovne ili kakve god.

I kod vas je došlo do promene. Kako vam je u novom pozorištu? Šta za vas znači to što ste sada u Jugoslovenskom dramskom?
– To je jedna profesionalna mena. Sve se menja, neke stvari prestaju da postoje, neke nastaju… Atelje 212 me je doveo do Jugoslovenskog dramskog i ne isključujem genezu u Ateljeu do ovoga u JDP-u. Repertoarska politika Ateljea je nešto drugačija u odnosu na ono što je moj profesionalni, glumački senzibilitet u ovom trenutku, a pravo da vam kažem, iz nekog moralnog stava takođe, osetio sam da je glupo biti na plati u jednom pozorištu i igrati jednu predstavu i sticati dobiti u nekom drugom pozorištu tako što primaš honorare. Malo to može da zvuči banalno, ali to je ona moja istina od malopre. A ima istine i da sam naišao na jedno veliko razumevanje u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, na jednu veliku potrebitost za onim što ja kao glumac mogu da dam pozorištu. Ja sam se sa tim sreo i susreo kad smo kod onog "srešćenija" od malopre. Ali svako pozorište je moje, svaka scena je moja. Gde god se događa, u profesionalnom smislu, ono što mislim da je dobro za mene, ja ću se tamo nalaziti i biti prisutan.

Koliko ste, pored snimanja, spremanja uloga za pozorište, našli vremena za svoje selo?
– Ja sam uvek na selu, ja sam i sad na selu. Čovek je maštovito biće, mašta istinski pokreće ljude, pa sam ja na svom selu i kad se čini da nisam.

O ITALIJANSKOM MILIONERU koji je dobio ćerku sa skoro 30 godina mlađom IZABRANICOM čitajte OVDE.

A savete najbogatijeg čoveka na svetu KAKO DA SE PREŽIVI SA 200 DINARA DNEVNO pročitajte OVDE.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article