OSNOVNI sud u Mitrovici usvojio je predlog odbrane Nemanje Vlaškovića (33), advokata Predraga Miljkovića i zamenio mu meru sudskog pritvora u meru jemstva koju je njegov branilac danas položio.

НЕМАЊА ВЛАШКОВИЋ НА СЛОБОДИ: Младић из Лепосавића, ухапшен због наводног напада за новинара, пуштен из притвора у Подујеву

foto fejsbuk

Nemanja Vlašković je uhapšen 16. juna tokom mirnog protesta građana ispred zgrade opštine Leposavić zbog upada pripandika kosovske policije a tereti se za navodni napad na novinare, raspirivanje verske i etničke mržnje.

– Nemanja je danas pušten iz pritvorskog centra u Podujevu da se u daljem postupku brani sa slobode. Istom rešenjem suda odbijen je zahtev tužilaštva za produžetkom pritvora na još dva meseca, a Nemanja je obavezan da sudu priloži putna i lična dokumenta kao i obećanje da neće napustiti mesto prebivališta – rekao je “Novostima” advokat Miljković.

On napominje da se očekuje odluka suda za puštanje na slobodu uz meru jemstva za još dvojicu Srba koji se terete za ista navodna dela, Dalibora Spasića medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice i Uroša Vukomanovića iz Leposavića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UKRAJINA TUGUJE: U novim borbama kod Bahmuta poginuo ukrajinski reprezentativac

Originalni tekst