FoNetdanas 00:22

Nemaki ambasador pozdravio brzu intervenciju KP i graana nakon napada na svetenika u Prizrenu 1Jurn Rod, ambasador Nemake u Pritini Izvor: Tviter

Ambasador Nemake u Pritini Jern Rode zahvalio je Kosovskoj policiji i graanima na brzoj reakciji nakon to je u Prizrenu napadnut svetenik Srpske pravoslavne crkve, javlja portal KoSSev.

Napad se dogodio u centru grada, ispred hotela Teranda, kada je jedan mukarac, prema saoptenju Eparhije rako-prizrenske, postavilo zastavu OVK na autobus sa hodoasnicima iz Srbije, a svetenik ih doekao i savetovao da ne nasedaju na provokacije, prenosi KoSSev.

On je napao svetenika i zavrnuo mu ruku, sveteniku su u pomo pritekli jedan kosovski policajac i jedan graanin Albanac, nakon ega je nasilnik pobegao sa svojim vozilom, saoptili su iz Eparhije.

U meuvremenu je stigla potvrda da je osumnjieni uhapen.

Komentariui saoptenje Eparhije-rako prizrenske koja je ujedno osudila napad na svetenika, nemaki ambasador na Kosovu, Jern Rode je drutvenoj mrei Iks (X) zahvalio na brzoj intervenciji.

Hvala na brzoj intervenciji graana Kosova i Kosovske policije kada je jue u Prizrenu fiziki napadnut svetenik Srpske pravoslavne crkve. Ova graanska hrabrost zasluuje aplauz!, poruio je nemaki diplomata.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Najnovije

Drutvo

Originalni tekst