Fudbaleri Nemačke pobedom protiv Škotske 5:1 otvorili su 17. izdanje kontinentalnog prvenstva. Na najbolji mogući način su domaćini turnira započeli nadmetanje. Škoti su bili potpuno nemoćni.

Nemci su demostrirali fudbalsku nadmoć protiv Škota u prvoj utakmici grupe A na Evropskom prvenstvu, prenosi RTS.

Domaćin takmičenja, što zbog publike, ali i želje za nadigravanjem, počeo je ofanzivno. S tim što su golovi dolazili nakon jedne vrste povlačenja Nemaca i pritiska Škota.

Prvi gol na Evropskom prvenstvu postigao je Florijan Virc u 10. minutu. Džamal Musijala je u 19. minutu duplirao prednost Nemačke. Škotska je od 44. minuta igrala sa igračem manje, posle VAR provere glavni sudija Kleman Turpan isključio je Rajana Porteusa zbog starta nad Ilkajem Gundoganom i dosudio jedanesterac za Nemačku. Kai Haverc je bio precizan sa bele tačke u 46. minutu.

Reprezentacija Škotske u prvom poluvremenu nije uputila u šut prema golu Nemačke.

Drugo poluvreme obeležila je indisponirana igra Škota koji nisu pokazali ni promil želje za trijumfom. Nemac Niklas Filkrug je 68. minutu postigao četvrti gol za svoj tim. Škotska je do gola došla nakon autogola Antonio Ridigera u 87. minutu. Konačan rezultat postavio je Emre Džan u 93. minutu.

Druga utakmica grupe A između Švajcarske i Mađarske igra se sutra od 15 časova u Kelnu.

Post Views: 6

Originalni tekst