Nelt Grupa je uključila železnički transport u svoju intermodalnu transportnu mrežu, kroz servis javnog voza. Na ovaj način, kombinacijom pomorskog, železničkog i drumskog saobraćaja, stavljen je fokus na još veću efikasnost, održivost i pouzdanost u kretanju robe. Roba se u kontejnerima prevozi direktnom železničkom vezom između Luke Rijeka i Nelt intermodalnih terminala u Dobanovicma i Kruševcu, i obrnuto. Na nedeljnom nivou ovom linijom saobraćaju dva voza.

Foto: Astrit Ibrahimi

„Ovaj servis pogodan je za klijente iz različitih industrija jer predstavlja punu logističku podršku njihovom biznisu. Železnički transport je ekološki prihvatljivo i finansijski isplativo transportno rešenje. Uvođenjem javnog voza u naš intermodalni transport, osim što jačamo našu mrežu, poboljšavamo otpornost lanca snabdevanja i optimizujemo  troškove transporta“, rekla je Jelena Jovanić, menadžer prodaje i razvoja intermodalnog transporta Nelt Grupe.

Uvođenjem javnog voza, uz intermodalne terminale u Dobanovcima i Kruševcu, Nelt Grupa nastavlja da nudi intergrisana transportna rešenja i zadovoljava rastuće potrebe tržišta. Nelt javni voz je otvoren za sve učesnike u lancu snabdevanja za potrebe uvoza i  izvoza robe, dok su terminali otvoreni za sve aktere na tržištu od brodarskih kuća i železničkih operatera, preko logističara, špediterskih kuća do proizvođača, vlasnika brendova i drugih distributera.

Post Views: 2

Originalni tekst