KoSSev21.04.2024. 00:01

Nekretnine od blizu milion evra Vjose Osmani i Prindona Sadrijua 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Kosovska predsednica Vjosa Osmani prijavila je nekretnine u vrednosti od blizu milion evra u zajedničkom vlasništvu sa svojim suprugom i roditeljima njenog supruga, Prindonom Sadrijuom (Sadriu), u svojoj izjavi o imovini Agenciji za borbu protiv korupcije. Kallxo se bavio time.

Navela je da je tokom 2023. njen suprug kupio ‘kuću u nizu’ vrednu više od pola miliona evra. Sa površinom od 218 kvadratnih metara koštala ih je 510.000 evra, prenosi KoSSev.

Novac za kupovinu kuće obezbeđen je, kako je navela, prodajom kuće u Australiji koja je bila u vlasništvu njenog supruga.

Iz porodične ušteđevine i kreditom iz 2019. godine kupili su i ‘stan u nizu’ od 244 kvadrata, čija je vrednost procenjena na 190.000 evra.

Ova imovina je navedena kao zajednička.

Inače, Osmani poseduje i „5,1 jutra zemlje“ koja je kupljena 2016., navodi dalje Kallxo, kao zajedničku imovinu u vrednosti od 35 hiljada evra, uz ušteđevinu i kredite od 170 hiljada evra.

Prvi gospodin Kosova, Prindon Sadriju, poseduje i stan od 67 kvadrata, kupljen 2011. godine, u vrednosti od 59 hiljada evra i 2011. godine.

U izjavi je popisan i deo duga kupovinom nekretnina na luksuznoj lokaciji „Marigona Hil“ i radovima na istim.

Godišnja plata osmani je 33.070 evra, ne računajući dnevnice za službena putovanja u inostranstvo, dok je godišnja plata Prindona Sadrija 17.173 evra. On takođe prima 12.000 evra godišnje od kirije u Australiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Politika

Dačić obavestio diplomate: Nema odmora za praznike, očekuje se maksimalni angažman 10

Dačić obavestio diplomate: Nema odmora za praznike, očekuje se maksimalni angažman

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pismo svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije sa porukom da „nije moguće korišćenje odmora u narednom periodu“, zbog, kako navodi, potrebe „za aktivnim zastupanjem interesa na različitim nivoima po pitanju rezolucije o Srebrenici i zahtevu Kosova za prijem u Savet Evrope“, saznaje N1. 

Originalni tekst