Pored kuće u Rijeci, Vedrana Rudan jednom prilikom pokazala je imanje u okolini Zagreba.

Hrvatska spisateljica, Vedrana Rudan, saopštila je da boluje od opake bolesti, a pre izvesnog vremena pokazala kako izgleda njen dom u Hrvatskoj.

Naime, Vedrana Rudan živi u Rijeci, a ugostila je jednom prilikom ekipu RTS-a, te otkrila mnoštvo privatnih detalja.

Foto: printscreen

 

– Suprug je pronašao ovu malu, staru kuću. Mislim da ovo zdanje ima 400 godina, to je spomenik nulte kategorije – istakla je Vedrana.

– Kad sam ja videla tu ruševinu, ja sam se zgrozila. Svidelo mi se, ali sam rekla suprugu, nemoj da kad zapneš sa majstorima da me pitaš nešto. I dan danas je tako ostalo, stalno po kući nešto radimo – kazala je ona u emisiji „TV lica kao sav normalan svet“.

Foto: printscreen

 

– Jednom prilikom me je izvređao majstor kada sam došla po svog supruga u kafić: „Ostavi ga na miru, ovo je najgora žena na svetu“. Ja mu odbrusim: „Kako vas nije sramota tako da pričate, prvi put se vidimo u životu, a vi lupetate!“. Tek on meni poručuje: „Ja sam vam ženo kuću izgradio“. Nakon toga sam mu rekla da je kvalifikovan za to što priča, ali sam mu se svakako krvi napila – navela je Vedrana.

– Odrasla sam uz more, tako da me pogled na more odavde ne uzbuđuje. Ali kad god sam negde gde nema mora, uvek mislim da preko zgrada i drveća u daljini mora biti mora. To je u meni, ali ne toliko da bih sada šetala pokraj mora i bacala kamenčiće – zaključila je ona.

Vedrana je, rođena u Opatiji. U prethodnih 20 godina objavila je više od deset knjiga.

Podsetimo, sin Vedrane Rudan je jedan od čuvenijih hrvatskih psihologa, a svojevremeno je objavio i knjigu svojih kolumni pod nazivom „Zlihologija“. Zalaže se za zaštitu ljudskih prava, i levičar je. Istovremeno je i neka vrsta menadžera svoje majke, kao i administrator njenog vrlo posećenog sajta.

sledeća vest

Originalni tekst