EPA-EFE/Siu Wu

Proslavljeni brazilski fudbaler Nejmar kažnjen je sa 3,1 miliona evra zbog kršenja ekoloških propisa prilikom građevinskih radova na njegovoj vili u predgrađu Rio de Žaneira. Vlasti su naredile prekid svih radova i zatvorile to mesto, a brazilski mediji prenose da je 31-godišnji napadač u međuvremenu napravio žurku u vili, prenosi RTS.

Sud u Brazilu je kaznu izrekao zbog izgradnje veštačkog jezera bez ekološke dozvole u dvorištu vile proslavljenog fudbalera Nejmara.

Među utvrđenim prekršajima su i neovlašćeno preusmeravanje vodotoka, kao i neovlašćeno premeštanje zemlje i biljki, a Nejmar ima pravo da se žali u narednih 20 dana.

Napadač Pari Sen Žermena je nekretninu u Mangaratibi, 120 kilometara zapadno od Rio de Žaneira, kupio 2016. godine,

Prema izveštajima lokalnih medija ona se prostire na 10.000 kvadratnih metara i uključuje heliodrom, spa centar i teretanu, a Nejmar je nedavno počeo i izgradnju veštačkog jezera na tom potezu.

Lokalne vlasti su, nakon pritužbi na društvenim mrežama, otkrile nekoliko prekršaja tokom gradnje veštačkog jezera i plaže i prednele tužbu protiv proslavljenog fudbalera Pari Sen Žermena.

Nejmar nije igrao od februara, a pojavile su se glasine da bi mogao da napusti PSŽ, sa kojim ima ugovor do 2027. godine.

Originalni tekst