Svetski rekord u trci na 400 metara u dvorani koji je postavio Kanaanin Kristofer Morales-Vilijams nee biti ratifikovan zbog problema sa propisima, koji se odnose na startne blokove, saoptilo je Udruenje atletskih i kros trenera SAD (USTFCCCA), prenosi danas Rojters.

!

Foto: EPA

Kristofer Morales-Vilijams (19) je pre tri dana pobedio u trci na 400 metara na Univerzitetskom atletskom dvoranskom mitingu u Fajetvilu u Arkanzasu s vremenom 44,49 sekunde, ime je postavio novi svetski rekord. Morales-Vilijams je student sa Univerziteta Dordije. Meutim, USTFCCCA navodi da ovo vreme ne moe da bude zvanino priznato kao svetski rekord.

U izvetaju USTFCCCA se navodi da startni blokovi, koji su korieni na trci, nisu bili u skladu sa propisima Meunarodne atletske federacije. Po tom propisu, blokovi moraju da budu povezani sa „start informacionim sistemom“ Meunarodne atletske federacije koji prati vreme reagovanja. Rojters podsea da svetski rekord ostaje u vlasnitvu amerikog atletiara Majkla Normana koji je u martu 2018. godine 400 metara istrao za 44,52 sekunde. Bonus video: Crnogorske olimpijske igre – takmienje u lenjosti

Preporuujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vaim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst