Lepa se slobodno može pohvaliti time da je, posle više od pola veka od kako je na estradi i bavi se pevanjem, stekla uslove da živi mirno, bez straha za svoju egzistenciju.

Popularna pevačica ne mora da razmišlja da li će imati pozive za nastupe kako bi sebi obezbedila adekvatne uslove i lagodan život. 

Naime, kao i većini umetnika i Lepoj Lukić je država uplaćivala doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje, pa sada, na osnovu toga, ima primanje od 30.000 dinara.

E-Stok

 

Pored toga legenda narodne muzike, 2011. dobila je nacionalno priznanje za doprinos kulturi, što na mesečnom nivou iznosi 45.000 dinara.

Najveća primanja Lepa dobija iz Kanade, gde je u penziji već godinama, a ona iznose 1.300 dolara, odnosno oko 900 evra.

E-Stok

 

Imam normalnu penziju, koju sam dobila posle 35 godina radnog staža, uz to imam kanadsku penziju i ovu nacionalnu, koja je sada povećana za 15.000 dinara. Ja mogu lepo da živim zato što imam tri penzije i velika primanja. Povećanje nacionalne penzije mi najviše znači jer to pokazuje da još uvek vredim. To je jedno veliko priznanje koje mnogi nisu dobili. Bila sam veoma srećna kad su mi to saopštili jer je to veliko priznanje – ispričala je Lepa Lukić za Kurir.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst