Utakmica NBA u Parizu 2023. biće za tim Bulsa treća utakmica u Parizu, posle dve predsezonske utakmice u glavnom gradu Francuske 1997. godine. U Čikagu trenutno igraju petostruki NBA Ol-star DeMar DeRozan, dva puta NBA Ol-Star i šampion u zakucavanju Zek Lavin, i dvostruki NBA Ol-star Nikola Vučević (Crna Gora). Bulsi su osvojili šest NBA šampionata u periodu od osam godina, postavši tek treća franšiza u istoriji Lige koja je dva puta osvojila tri uzastopne titule (1991-93. i 1996-98.).

Pistonsi će odigrati svoju prvu utakmicu u Francuskoj, a prethodno su igrali utakmice regularnog dela sezone u Londonu 2013. godine i Meksiko Sitiju 2019. Detroit u svom rosteru ima prvog pika na draftu 2021 Kejda Kaningema, petog pika na draftu 2022 Džejdena Ajvija, sedmog pika na draftu 2020 Kilijana Hejsa, i članove najboljeg NBA tima rukija 2021 Sadika Beja i Ajzeu Stjuarta. Pistonsi su osvojili NBA titule 1989, 1990. i 2004. i imali su šest uzastopnih nastupa u finalima Istočne konferencije od 2003. do 2008.

NBA Paris Game 2023 biće emitovana uživo na beIN SPORTS, besplatnom Canalu+ i preko NBA League Passa od 21:00, i stići će do fanova u više od 200 zemalja i teritorija na televiziji, digitalnim medijima i društvenim mrežama. Pored igara i interaktivnih aktivnosti za fanove, Liga i njeni partneri sprovodiće inicijative za širenje zajednice NBA Cares i programe za razvoj omladinske košarke Jr. NBA koji će navijačima u francuskom glavnom gradu približiti NBA iskustvo.

U Aérogare des Invalides u 7. arondismanu u Parizu od četvrtka, 19. januara, do nedelje, 22. januara, odvijaće se besplatan, interaktivni događaj za navijače NBA House. NBA House je destinacija za ljubitelje Lige svih uzrasta da na jednom mestu osete NBA uzbuđenje, uključujući modu, muziku, medije i umetnost povezane sa NBA kulturom, da uživaju u praktičnim košarkaškim aktivnostima, gledaju autentičnu zabavu u NBA igri i kupuju zvaničnu NBA robu. Četvorodnevni događaj takođe predstavlja panele sa NBA legendama, pojavljivanje maskota Bulsa i Pistonsa, timske nastupe u zakucavanju, prilike za fotografisanje sa trofejima Lerija O’Brajena oba tima i još niz zabavnih aktivnosti za NBA poklonike.

NBA utakmica u Parizu 2023. je prva NBA utakmica u Evropi od 2020. godine. NBA Pariz 2020 – prva NBA utakmica u okviru regularne sezone u Parizu – održana je 24. januara 2020. i na njoj su učestvovali Šarlot Hornetsi i Milvoki Baksi.

NBA utakmice i programi emituju se u Francuskoj od sezone 1984-85, a Liga je svoju prvu utakmicu u Francuskoj odigrala 1991. Pored pomenutih predsezonskih i regularnih utakmica, Liga je bila domaćin interaktivnih događaja za navijače, nastupa sadašnjih i bivših igrača, inicijativa za širenje zajednice NBA Cares, a 2007. godine i zajedničkog programa NBA i FIBA za  globalni razvoj košarke i približavanje zajednici „Košarka bez granica“, kada je devet francuskih igrača regrutovano u NBA ili potpisano kao slobodni igrači.

Utakmicu NBA Paris 2023 i prateće događaje podržaće brojni marketinški partneri: American Express, Dapper Labs, Deezer, FDJ, Foot Locker, Gatorade, Hotels.com, Intesa Sanpaolo, NBA 2K23, Niantic, Nike, SAP, Sony Playstation, Sorare, Tissot i Yop.

Originalni tekst