Nekontrolisana ambicija koja podstiče Magbeta i njegovu ženu ledi Magbet da ubiju kralja i uzurpiraju presto uticala je i na život Nataše Ninković koja je tokom pripreme ove predstavu imala peh za pehom.

Nataša je u emisiji kod Aleksandre Jeftanović i Boška Jakovljevića podsetila da je uvek postojalo sujeverje oko tog komada, pa često ne izgovore njeno ime, već je nazivaju „ona škotska drama“

– Nisam sujeverna, ali sam tokom rada na ovom komadu imala strašnih povreda, problema sa kožom, želucem. Svakodnevno smo se posvećivali i svakodnevno proživljavali sve situacije – rekla je Nataša Ninković i dodala:

Nebojša Babić/promo Narodno pozorište Beograd

Nataša Ninković

Od te energije dešavale su mi se razne stvari. Jednom sam nakon probe koja je trajala, četiri ili pet sati, kako sam silazila sa petog sprata, našla jednu udaljenu stolicu, sela na nju da me niko ne vidi i samo su suze počele da mi se slivaju niz lice. Jagoš me video i prišao mi, ja sam toliko jecala, on me smirivao, a ja sam mu rekla, da ništa ljudsko nisam osetila 2,5 sata. Nije prirodno, ali je takva vrsta energije prisutna i u stvarnom životu – zaključila je Nataša.

Njena loša energija mi ne prija

Nataša kaže da nikada nije priželjkivala ulogu Ledi Magbet.

– Nisam razmišljala o njoj, jer sam još na Akademiji kada smo je radili, smatrala da je to neka loša energija koja mi ne prija. Gledala sam „Magbeta“, švedsko izvođenje, Engleze sam gledala i Ostermara u Berlinu. Potpuno su bile tri različite predstave, ali mi se dopalo ono što je Jagoš rekao, da je taj mehanizam vlasti kroz istoriju ono što se ponavlja – rekla je Nataša.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst