Nastavak suđenja koje je podelilo Lučane na ljude i neljude (EMISIJA)

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas će biti održano ročište u suđenju direktoru Radošu Milovanoviću i dvojici rukovodilaca za tragediju u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u kojoj su 2017. godine smrtno stradala dva radnika.

"Milan Blagojević – Namenska", ilustracija

Do sada su suđenja više puta odlagana zbog bolesti optuženih.

Suđenje je počelo 3. oktobra 2019. godine, kada su radnici lučanske fabrike došli da podrže direktora Radoša Milovanovića i tvrdili da on nije kriv, a neki od njih su vređali porodicu poginulog radnika Milomira Milivojevića.

Osim direktora Radoša Milovanovića, za nesreću u lučanskoj fabrici, u kojoj su 14. jula 2017. godine, nakon eksplozije baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55), optuženi su Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva, u kome se dogodila nesreća, i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita na radu.

Svi oni su ranije saslušani i negirali su krivicu.

U fabrici „Milan Blagojević“ iz Lučana, u poslednjih 38 godina koliko je na njenom čelu direktor Radoš Milovanović, poginuo je 21 radnik.

Porodice poginulih su decenijama pristajale na ćutanje da se ne bi zamerali moćnom direktoru. Međutim, jedna porodica odlučila je da prekine zavet ćutanja.

Porodica Milivojević, čiji je sin poginuo u fabrici, direktoru je rekla „ne“.

Podsećamo na priču o jednom lokalnom šerifu, „strogo poverljivim“ propustima u fabrici MB Namenska i nesreći koja je podelila Lučane na ljude i neljude.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article