Naslednici amerike pevaice Done Samer optuuju rep zvezdu Kanje Vesta da je krao delove njenog hita I Feel Love za njegov novi album.

U tubi podnetoj u Kaliforniji, suprug Brus Sudano tvrdi da su Kanje Vest i Taj Dola Ign, pravim imenom Tajron Grifin, poinili oiglednu krau nakon to je njihov zahtev da se pesma koristi na zajednikom albumu Vultures 1 izriito odbijen.

U tubi se navodi da je par koristio trenutno prepoznatljive delove pesme Done Samer u svojoj novoj pesmi Good (Dont Die), uprkos tome to je njihov zahtev odbijen zbog Vestove kontroverzne prolosti, prenosi N1.

Sudski dokumenti sugeriu da je zahtev za korienje pesme podnet 31. januara i da je potom odbijen, ali je album ipak objavljen nedelju dana kasnije, 10. februara.

Za to vreme, predstavnici Vesta i Grifina obratili su se diskografskoj kui Done Samer da trae odobrenje za mastering pesme, to je takoe odbijeno, prema sudskim dokumentima.

Pesma je strimovana milioni puta pre nego to su platforme, ukljuujui Spotifaj, iTunes i Apple Music, uspele da je skinu, a Vest i Grifin su izveli pesmu na snimljenim koncertima i klipovima na internetu i prikupili milione pregleda.

Tubom se trai maksimalna teta to znai oko 150.000 dolara za svako krenje.

Radi se o zatiti muzikog naslea Done Samer i jedne od najuticajnijih pesama pop muzike, kae se u sudskim dokumentima.

Samer, petostruka dobitnica Gremija, umrla je 2012. u 63. godini i posthumno je primljena u Rokenrol Kuu slavnih godinu dana nakon smrti.

Post Views: 17

Originalni tekst