RUSIJA nema neprijateljske zemlje, već ima neprijateljske elite u nekim zemljama, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

НАША ЗЕМЉА СТОЈИ ЧВРСТО: Путин - Русија нема непријатељске земље, али...

Foto Tanjug/AP

– Postoje mnoga dostignuća, čak i u onim zemljama koje danas nazivamo neprijateljskim. Iako nemamo neprijateljske zemlje, imamo neprijateljske elite u tim zemljama – rekao je Putin na sastanku sa kulturnim radnicima Tverske oblasti, prenose RIA Novosti.

Predsednik Rusije je naveo da u evropskoj kulturi ima mnogo dobrog, ali i da ima mnogo problema.

– Rusija ima jedinstvenu priliku da sagleda šta se dešava u evropskim zemljama i postindustrijskom društvu i reaguje u skladu sa tim i blagovremeno – istakao je Putin.

On je naveo da je Rusija danas na drugom mestu po količini vremena koje građani troše na čitanje.

– Savremena ruska javnost, ruski građani počinju sve više da čitaju. Prema istraživanjima međunarodnih organizacija, Rusija je danas na drugom mestu u svetu po količini vremena koje građani zemlje provode u čitanju – rekao je Putin na sastanku sa kulturnim radnicima, napominjući da je Kina na prvom mestu, a Španija na trećem.

On je ocenio da kultura nije oružje ili oruđe, već tlo na kojem Rusija čvrsto stoji i razvija se.

– Čitava naša zemlja, na osnovu naše kulture, stoji čvrsto na nogama i samouvereno gleda u budućnost zahvaljujući u velikoj meri i vašem radu – poručio je Putin.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst