UbiTačno

Naprednjaci su spremni, a vi? 1Foto: Radenko Topalović

Kao što znamo izbora će biti, možda čak i na svim nivoima, u zavisnosti od toga koliko će ODIHR da pritegne bandu.

Da će biti radno, uveravamo se i ovih dana, tako što Beograđani uočavaju automobile šabačkih, rumljanskih i zrenjaninskih tablica ispred svojih zgrada.

Iz ovih automobila izlaze osobe koje slikaju interfone i ne samo to, one, ne pritiskajući dugmad na interfonima, uvežbavaju svoj govor: „Dobar dan, komšija, zaboravila sam ključ, molim vas pustite me u zgradu…“, pa ih onda možete čuti kako govore sa sobom: „Šta mislite o politici Aleksandra Vučića, ne, nemojte me tući, pripretili su mi poslom u opštini, ako ovo ne budem radila.“

Da, neki od njih će, umesto u JP Groblje ili JP Bazen ili JP Štala, morati da rade na opštinskom šalteru ukoliko ne poslušaju zov partije za lokalne izbore, prema tome, sigurno ćete imati razumevanja za njih i dočekati ih sa hlebom, solju i lepim rečima, kada dođu da vas popisuju.

Dalje, ovi ljudi ove godine, zbog vas i ODIHR neće imati godišnji odmor! Tačnije, neće ga imati u maju i junu, kada se na odmor uglavnom i ide, da bi se prištedele pare.

Izričito im je zabranjeno, video sam skrinšot u koji nemam razloga da ne verujem, da ne idu na more u predsezoni, jer će to biti sezona za izbore, a za „izbore je svako od vas potreban, nemoj da bude uplatila sam u januaru, pa šta ako je prošao januar, otkažite!“

Dakle, odmor u avgustu. Tačnije, kod babe na selu, jer su cene letovanja na moru u avgustu za prosečnu naprednjačku vašku koja će skupljati sigurne glasove ipak previsoke.

Ček da vidim, šta sam još sebi ovih dana pribeležio kada sam se temeljno spremao za ovu kolumnu: kaže „gradska čistoća“, ali ne piše pored šta, tako da nemam pojma: gradska čistoća, eto.

Vele, dalje, da se obimne selidbe već vrše, konkretno iz Meskovca u Niš, i iz ne znam odakle u Novi Sad.

Ovo znači da su naprednjaci rešili ne samo da nastave po starom, nego i da mi za to saznamo debelo pre nego što su izbori raspisani. Zašto?

Zato što su degenerici? Zato što su bahati? Zato što im se može? Zato što su bahati degenerici, kojima se sve može?

Šta mi znamo. Uzdamo se u ODIHR da će sve to da isprati, pribeleži i upozori.

Eno, već prete izborima u Beogradu u martu, a ODIHR je rekao no, no, mora kasnije, prvo sve da ulickate da budu dobri izbori, pa onda izbori, evo može krajem aprila.

Sve ukazuje, dakle, na vruće proleće, ne samo zbog izbora, nego i zato što je svaki sledeći mesec najtopliji u istoriji merenja.

Nadajmo se, ipak, da će konačno pojedine opštine i gradovi biti oslobođeni naprednjačkog terora i da će opozicija na najbolji način demantovati teorije zluradih da im uopšte nije do vlasti, već do toga da žive od budžetskih para tako što će biti večna opozicija.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst